Screen Shot 2022 06 09 at 103531

Gideon van Meijeren veroordeelt boerendemonisering partijkartel: 'Schaamteloos!'

Politiekjun 29 2022, 9:56
D66 en de Partij voor de Dieren willen graag een "debat" over de manier waarop boeren acties voeren. Dat is een beetje gek, want je hebt een debat met de regering over beleid, en niet met elkaar over wat bepaalde organisaties doen. Gideon van Meijeren steunt deze oproep dan ook niet en stelt dat het overduidelijk slechts een poging is om boeren nog meer te demoniseren. "Geen steun namens FVD!"
Er is heel wat woede enzo onder politici van het partijkartel omdat een paar boeren te ver gaan in hun verzet tegen het wanstaltige stikstofbeleid van het kabinet. CDA'er Derk Boswijk laat bijvoorbeeld weten dat niet alleen hij, maar ook zijn kinderen zijn lastiggevallen. Dat is natuurlijk volstrekt onacceptabel. Dat politici - volksvertegenwoordigers en ministers - zelf worden aangesproken op hun wangedrag, dat kan en hoort er zelfs bij, zeker in dit extreme geval. Maar van gezinsleden van die mensen blijf je af, zéker van (kleine) kinderen.
Dat gezegd hebbende krijg je wel de indruk dat het partijkartel dit soort zaken aangrijpt om álle boeren in het verdomhoekje te zetten. Ze willen het debat over stikstof héél snel beëindigen en overgaan op, 'kijk hoe vreselijk de boeren zijn.' Kijk maar naar dit soort tweets van Attje Kuiken.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

"Hooligans," noemt ze de boeren. We weten niet wat ze gedaan hebben. Er is geen reden om aan te nemen dat ze iets kapot hebben gemaakt, dat ze gescholden en geschreeuwd hebben. Boswijk heeft het slechts over "bezoek." Aangezien hij er niet eens was is dat natuurlijk belachelijk. Maar hooligans? Hooligans zijn gewelddadig. Die vernielen dingen. Die schoppen rotzooi. Een hooligan komt niet bij je aan de deur, belt aan, en druipt weer af als blijkt dat jij niet thuis bent.
De term "hooligan" is duidelijk demoniserend bedoeld.
D66 en de PvdD doen hier ook dapper aan mee en willen een heel debat hebben over de manier waarop de boeren actie voeren.
Gideon van Meijeren van FVD vindt dat volstrekt belachelijk. "Schaamteloos," stelt hij terecht over het debatverzoek. "Anti-boerenpartijen D66 en PvdD willen vandaag alweer een hele dag gaan afgeven op onze boeren."
"Geen greintje begrip voor de uitzichtloze situatie waar ze in zitten. Alles om de boeren verder te demoniseren en na te trappen. Géén steun namens FVD!"
Nogmaals, familieleden thuis intimideren is volstrekt onacceptabel. Maar wat je hier ziet is dat het partijkartel hier heel snel mee aan de haal gaat, heel gemakkelijk zegt dat ze het allemaal vreselijk vinden, en opeens heel empathisch zijn.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Deze empathie hebben ze gek genoeg nooit voor de boeren, die in de nabije toekomst hun hele hebben en houden - hun hele manier van leven - gaan verliezen. Die boeren moeten maar slikken en accepteren dat ze alles verliezen. Maar als één van hen wordt lastiggevallen, dan zijn ze opeens vol sympathie, empathie, liefde, en begrip. Gek, hoe dat werkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten