Screen Shot 2022 06 24 at 103841

Filmpje! Wanhopige boeren in tranen in de Tweede Kamer: 'Laat ons niet vallen!'

Politiekjun 24 2022, 9:37
Dit zijn afschuwelijke beelden uit het gebouw waar de Tweede Kamer nu huist. Niet omdat er geweld op te zien is - gelukkig niet - maar omdat je ziet hoe een jonge boer álle moed verloren is. Hij is wanhopig. En dat komt door het bewuste beleid van de regering dat er op gericht is om boeren willens en wetens de vernieling in te helpen.
Dit, mensen, is hoe wanhoop eruit ziet. Wanhoop die, overigens, nog steeds vreedzaam geuit wordt. Want als je goed naar dit soort boeren luistert valt je bijna altijd één ding op; als het te erg voor ze wordt hebben ze het erover hoe ze zichzelf iets gaan aandoen, niet anderen.
Boer Koos legt uit dat het "klaar" is met al dat gezeik over stikstof. Want Nederlandse boeren hebben al jaren hun best gedaan. Het moet nu afgelopen zijn. Verschillende boeren hebben zichzelf "opgeknoopt. Niet omdat het slecht ging in zijn huwelijk," maar omdat hij gek werd van de stikstofregels en doorhad dat zijn boerenbedrijf kapot gemaakt werd. Dat was een toekomst waarin hij niet wilde leven. Een toekomst gecreëerd door de psychopaten in Den Haag.
"Ik kan het niet meer. Nu kan ik het niet meer," zei Koos tegen Derk Boswijk van het CDA die hem hoegenaamd te woord stond. "Ik ben in alle staten. Het is oorlog." Vervolgens noemde hij "alle belangenbehartigers" op die erbij gehaald zullen worden... én pakt hij Boswijk aan omdat die eerder iets gezegd had over "die vieze rechtse partijen" die de boeren wél steunen. "Want die zijn er voor ons," zei hij.
"Vandaag is Caroline afgemaakt door al die linkse rotpartijen!" ging Koos verder. "En dat heb jij ook gezien! Dat ze de grond wordt ingestampt, terwijl ze met feiten komt!" Daarop deed de boer een beroep op Boswijk om óók de boeren te steunen, omdat hij dat in het verleden wél deed. "Je bent nota bene een dorpsgenoot!"
"Laat ons niet barsten, alsjeblieft!"
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Van der Plas slaagde er vervolgens in om Koos even in een kamer met bewindspersonen te zetten, maar dat is natuurlijk allemaal niet meer of minder dan een poging van het kabinet om de lieve vrede op dat moment te bewaren. De boeren hoeven niets te verwachten van het partijkartel. Niets. Het is nadrukkelijk de bedoeling om hen kapot te maken. En dus is het, inderdaad, oorlog. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten