shutterstock 1553562311

Oorlog in CDA: alle Overijsselse partijafdelingen keren zich tegen waanzinnige stikstofplannen

Politiekjun 21 2022, 9:11
Het gaat lós in het CDA. Alle afdelingen van de partij in de provincie Overijssel hebben zich tegen de knettergekke stikstofplannen van het kabinet gekeerd; plannen die er nadrukkelijk op gericht zijn om de boerenstand in ons land kapot te maken. En nee, dat vinden CDA'ers in Overijssel bepaald geen goed idee.
Langzaam maar zeker groeit het verzet tegen de waanzinnige stikstofplannen van het geschifte kabinet. In een brief hebben de 25 CDA-afdelingen in Overijssel zich uitgesproken tegen die plannen. Zij willen dat het allemaal in de prullenbak gegooid wordt en dat de coalitie opnieuw met elkaar om tafel gaat zitten om met een ándere 'roadmap' te komen.
"Het plan biedt geen toekomst voor de betrokkenen en de agrarische sector wordt om zeep geholpen," aldus de afdelingen terecht in de brief. Zij "vinden dat de natuur hand in hand moet gaan met de agrarische sector. Deze plannen komen daar helaas niet bij in de buurt. Met deze plannen heeft de natuur de agrarische sector in de houdgreep," concluderen ze. En dat is onacceptabel.
Trouwens, zeggen de afdelingen, als de boeren worden uitgekocht kan dit ook zomaar nadelen opleveren voor de leefbaarheid in de regio. "Naast het werken komt ook het wonen in onze kernen onder druk te staan, zoals de scholen, het verenigingsleven en het noaberschap. Vrijdag 10 juni 2022, het zwaard van Damocles hangt boven het hoofd van Overijssel. Natura2000 is echter Europees beleid. Het kan toch niet waar zijn dat wij hier worden opgeofferd, terwijl er aan de andere kant van de landsgrens geen kritische depositie waarde lijkt te bestaan!"
"Kortom, terug naar de tekentafel, wetgeving corrigeren, fouten uit het verleden herstellen en zorgen voor een beleid dat gebaseerd is op feiten en de praktijk," eisen de lokale CDA'ers vervolgens.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Natuurlijk doen de lokale afdelingen dit om twee redenen. Ten eerste staan zij dichter bij de lokale kiezers en worden ze hier dus zelf direct door geraakt. Maar daarnaast zien zij de peilingen ó´ók en vrezen ze dat hun partij op deze manier weggevaagd wordt. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten