Screen Shot 2022 06 30 at 232447

Filmpje! Gideon van Meijeren wast nepdominee Jesse Klaver de oren: 'Vergeleken met GroenLinks-geweld is dit een opstootje!'

Politiekjun 30 2022, 22:03
Tijdens het debat over de boerenprotesten was er vandaag een harde confrontatie tussen Jesse Klaver en Gideon van Meijeren. De GroenLinks-leider dacht de FVD'er namelijk het vuur aan de schenen te kunnen leggen vanwege wat hij het 'boerengeweld' noemt. Nou, helaas voor hem liep dat een beetje anders. Van Meijeren had zijn antwoord namelijk niet alleen paraat, maar veegde ook meteen op ongekende wijze de vloer aan met Klaver, diens extreemlinkse partij, én het hypocriete gezever en de lachwekkende krokodillentranen van het partijkartel.
Zoals bekend gaf Van Meijeren vandaag een schitterende speech tijdens het debat over de boerenprotesten. De FVD'er legde duidelijk uit dat het partijkartel de huidige situatie - met wilde acties die steeds wilder lijken te worden - puur en alleen aan zichzelf te danken heeft. Je kunt niet verwachten dat een hele beroepsgroep netjes en stil blijft zitten als ze weggevaagd wordt door een tirannieke overheid. 
Tijdens zijn inbreng werd Van Meijeren geïnterrumpeerd door Jesse Klaver, het megalomane domineeskindje van D66. Volgens Klaver is het namelijk allemaal heel erg wat er gebeurt. De boeren zouden op ongekend grote schaal geweld plegen (dat valt nogal mee Jesse). En wat dies meer zij. Wil Van Meijeren dat niet even heel duidelijk veroordelen en de boeren aanpakken?
Nou, zei Van Meijeren daarop, hij keurt geweld altijd af, maar "vergeleken met al het geweld dat uit GroenLinks-hoek is voortgekomen - van krakersrellen tot moorden op politici - is dit inderdaad een opstootje, dat onderdeel is van een massaal, grotendeels vreedzaam en liefdevol verzet vanuit de boerengroeperingen... En dat als er een keer een paar jongeren een keer een klap geven tegen een politiewagen, dat meneer Klaver hier meteen vooraan staat om een spoeddebat aan te vragen, want 'oh, oh, wat is het allemaal vreselijk.' Tja, dan vind ik dat een vorm van selectie verontwaardiging."
Als we vanuit "linksextremistische hoek het meest afschuwelijke geweld zien dan blijft het vanuit GroenLinks namelijk muisstil."
Die zat. Maar Klaver geeft niet zo snel op, natuurlijk. Je bent een atheïstische gaia-dominee of je bent het niet. En dus ging hij nog eens op het orgel. Het was onacceptabel wat Van Meijeren zei. Neem die woorden terug! Zeg sorry! Keur de acties af!

Democratie

Hilarisch genoeg beweerde Klaver zelfs dat wat de boeren doen een aanval is op de democratie. Hilarisch, ja, want het is juist de overheid - en dus het partijkartel - die de democratie waarden met voeten treedt. De boeren zijn juist heel democratisch bezig. Zij laten als burgers - als lid van de demos - hun mening horen. Ze laten een tirannieke, doorgeslagen overheid niet zomaar even over hun leven beslissen. 
Van Meijeren ging dan ook door. "Zoals ik al aangaf roept Forum voor Democratie altijd op tot vreedzaam verzet," aldus de FVD'er terecht. Hij vindt het dan ook "afschuwelijk om te zien dat er boeren zijn die geen enkele andere uitweg meer zagen om gehoord te worden."
Maar, ging hij verder, "komt dit niet voor mij als verrassing. Die boeren dreigen zélf thuis te worden opgezocht," zei Van Meijeren in reactie op een klacht van Klaver dat sommige boeren minister Van der Wal een bezoekje hadden gebracht, "en dan niet door mensen die een praatje willen maken, maar door mensen die hun grond af willen pakken, hun bedrijven van ze willen kapotmaken, waardoor hele boerenfamilies kapotgemaakt worden."
Ja, dan is het vreselijk dat "het hier en daar tot niet-vreedzaam verzet kan leiden, maar niet zonder dat ik ook tegelijkertijd die vreselijke aanval op de agrarische sector veroordeel, want dat zou moreel onverantwoord zijn."

Iemand een mojito?

Klaver ging daarna natuurlijk gewoon door. Volgens hem is er sprake van "een giftige cocktail" van groepen en mensen die "de democratie aanvallen." Een cocktail? Ja. Boeren, "coronademonstranten" (wat?), en "extreemrechts." Dat laatste is een nieuw talkingpoint van het kartel, natuurlijk bedoeld om critici het zwijgen op te leggen en te intimideren. De walgelijke vent pretendeerde zelfs dat Van Meijeren zijn eed als Kamerlid niet serieus neemt omdat hij niet naar de pijpen van het kartel danst, en de acties van vreedzame boeren niet keihard afkeurt.
Nogmaals, je hebt dus leden van de demos - het volk - die in verzet komen tegen een tirannieke overheid die over hun hoofden heen dictatoriale besluiten neemt, maar volgens Klaver is dat 'ondemocratisch.' Het is werkelijk the world turned upside down. Deze mensen - het kartel - nemen oude woorden en termen en draaien de betekenis vervolgens helemaal om.

"Ik wil juist dat de rust terugkeert"

Van Meijeren was ook niet onder de indruk van dat talking point. Want, zei Van `Meijeren, het is ronduit leugenachtig om te doen alsof hij geweld goedpraat. Dat doet hij niet. Hij keurt het af en roept mensen op vreedzaam verzet te plegen.
Maar hij vindt het niet verrassend dat sommige boeren hun emoties niet altijd even goed in de hand hebben. Dit is, zei Van Meijeren, "het logische gevolg van de wijze waarop boeren in het nauw worden gedreven. Iemand die dat niet ziet is totaal blind voor wat er zich afspeelt in de samenleving. Die woede, die frustratie, en die wanhoop zitten op dit moment ongelooflijk diep bij boeren."
"Ik wíl juist dat de rust terugkeert," ging de FVD'er daarna gepassioneerd verder, "en daarom roep ik het kabinet op om te stoppen met de leugens, met het onder valse voorwendselen hardwerkende Nederlanders te beroven van hun levenswerk, van hun bestaan, van alles dat ze hebben opgebouwd. Want dát zal er toe leiden dat de rust terugkeert."
"Als deze misdadige plannen worden doorgezet," zei Van Meijeren tenslotte, "dan heb ik maar één boodschap: You ain't seen nothing yet!"
Hilarisch genoeg vond voorzitter Vera Bergkamp daarop dat Van Meijeren niet het woord "misdadig" mag gebruiken, want dat betekent dat het kabinet vol "misdadigers" zit. En dat kan niet.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nou, dat kan helaas wel. De onteigeningsplannen zijn in strijd met het eigendomsrecht én met de mensenrechten. Dus ja, inderdaad zou Van Meijeren stellen, het gaat inderdaad om criminele daden. Om misdaden.
De FVD'er wilde dat graag hardop zeggen, maar dat mocht niet. Zijn microfoon werd voor de honderdste keer of daaromtrent uitgezet. Maar dat maakte niet meer uit. Zijn punt was gemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten