shutterstock 2300353851

Dodenherdenking onder vuur: Extra beveiliging nodig door dreiging uit extreemlinkse- en islamitische hoek

Binnenlandapr 19, 8:39
Een schaduw hangt over de Nationale Herdenking op de Dam dit jaar, niet door de gevallen helden die we gedenken, maar door de dreiging van verstoring door Israëlhaters en antisemitische elementen uit extreemlinkse en islamitische hoeken. In wat een vreedzame herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog zou moeten zijn, ziet Amsterdam zich genoodzaakt draconische veiligheidsmaatregelen te treffen. Dit is een regelrechte schande en een triest symptoom van de giftige appeasementpolitiek die onze samenleving infiltreert.
Deze jaar, in reactie op 'signalen' over mogelijke verstoringen—versterkt door de huidige geopolitieke spanningen omtrent de oorlog in Gaza—wordt het aantal bezoekers gehalveerd naar slechts 10.000, iedereen wordt gefouilleerd, en symbolen van persoonlijke of collectieve expressie zoals vlaggen en spandoeken zijn verboden schrijft het AD. Het is een treurige dag wanneer Nederlanders niet vrij zijn om te herdenken zonder angst voor intimidatie of erger.
Burgemeester Halsema en de stadsbestuurders presenteren deze maatregelen als noodzakelijk voor de veiligheid. Echter, het feit dat dergelijke maatregelen nodig zijn, toont aan hoe ver we zijn afgedwaald van de fundamentele waarden van vrijheid en respect. Het capituleren voor de druk van groepen die onze nationale rituelen willen verstoren, is een aantasting van alles waarvoor onze voorouders vochten en vielen.
De appeasementpolitiek die deze situatie heeft voortgebracht, is een direct gevolg van jarenlang wegkijken en relativeren van het groeiende probleem van antisemitisme en radicaal links extremisme. Deze ideologieën vinden steeds vaker een vruchtbare bodem in ons land, gevoed door een cultuur van politieke correctheid en angst om de harde waarheden onder ogen te zien.
Het is tijd dat we terugkeren naar een houding van onverzettelijkheid en verdediging van onze democratische waarden. De Dodenherdenking is een moment van nationale eenheid en respect, een tijd om te reflecteren op de offers die gebracht zijn voor onze vrijheden, niet een moment voor politieke statements of verstoringen.
De demissionaire regering en de lokale autoriteiten moeten krachtiger optreden tegen de krachten die onze samenleving willen ondermijnen. Het is onacceptabel dat burgers die komen om te herdenken, zich door een haag van veiligheidsmaatregelen moeten worstelen, simpelweg omdat we het gedrag van enkelen niet in de kiem durven te smoren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Laten we hopen dat deze verhoogde beveiliging een eenmalige noodzaak is en dat volgend jaar de herdenking op de Dam weer een open en veilige gebeurtenis zal zijn voor iedereen. Tot die tijd blijft het een bittere herinnering aan de uitdagingen waar onze samenleving voor staat in het handhaven van onze gewaardeerde tradities tegenover de duistere krachten van haat en intolerantie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten