shutterstock 1173152773

Door de asielchaos komt de politie niet meer toe aan belangrijke taken

Binnenlandaug 25 2022, 11:00
De asielcrisis begint te veranderen in een chaos. Er ontstaan steeds meer problemen op diverse beleidsterreinen. Op het gebied van het openbare orde en veiligheid begint het spaak te lopen. De politie heeft zijn handen vol aan het geïmporteerde tuig dat ons land binnenkomt. Hierdoor komt men niet meer toe aan andere taken en hiervan is de burger de dupe.
De politiechef van Amsterdam, Frank Paauw trekt aan de bel. In een brief die de Telegraaf heeft ingezien waarschuwt hij onder meer burgemeester Halsema dat de gehele asielketen vastloopt door het grote aantal asielaanvragers en daardoor ontstaat er een ’humanitaire crisis'. Inmiddels bevinden zich ruim 1800 mensen in de crisisnoodopvang bij gemeenten. ’Zonder dat bekend is wie ze zijn’, staat in de brief.
De politie Amsterdam moet tien procent van de beschikbare capaciteit bij de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel afstaan. Dat gaat ten koste van de aanpak van mensenhandel, van overlastgevende vreemdelingen en de beschikbaarheid voor de gewone burgers. Het probleem speelt ook in andere regio’s, schrijft Paauw.
Nu lopen IND, COA en politie bijvoorbeeld achter met de identificatie van asielzoekers, waardoor duizenden ongeïdentificeerde asielzoekers in de noodopvang zitten. Sinds vorige week maandag zijn instanties bezig aan een inhaalslag, maar daardoor lopen de wachttijden voor het eerste verhoor met de IND weer op. De inhaalslag zorgt voor grote druk op de capaciteit bij de regionale eenheden van de politie. Het is een oplopend probleem voor de gehele asielketen, zo staat in de brief van het Amsterdamse politiehoofd Frank Paauw.
Pauw begint zich ernstige zorgen te maken onze nationale veiligheid. De asielcrisis begint een zware wissel te trekken op de politie. In de brief staat dat het ziekteverzuim bij de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel aanzienlijk is gestegen. „Het is de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen”, schrijft Paauw. De situatie is zo schrijnend dat in Ter Apel een betrokkene bij een beroving met een mes na een paar dagen weer buiten liep tussen de buitenslapers bij de poort van het aanmeldcentrum.
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zal er nu een belletje gaan rinkelen dat een asielstop nu echt urgent wordt? Natuurlijk niet de globalistische agenda van de open grenzen gaat gewoon door. De burger is hiervan de dupe omdat de openbare orde en veiligheid in het gevaar komt.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten