shutterstock 2310033445

Wereldvreemd Extinction Rebellion spant kort geding aan: Eist stop op waterkanon

Binnenlandsep 25 2023, 16:00
De ecoterroristen van Extinction Rebellion (XR) hebben weer iets nieuws om zich druk over te maken, en nee, het is niet de zogenaamde klimaatcrisis. In een nieuwe stap naar juridische haarkloverij heeft de groep een kort geding aangespannen tegen de inzet van waterkanonnen tijdens hun protesten op de A12 bericht Omroep West. Maar wacht even, is dit dezelfde groep die zonder toestemming openbare wegen blokkeert en zo het dagelijkse leven van hardwerkende Nederlanders verstoort in Den Haag?
Het argument van XR is dat de inzet van waterkanonnen 'onnodig en disproportioneel' zou zijn. Hun advocaat beweert dat de actievoerders geen bedreiging vormen en dat het waterkanon daarom niet gerechtvaardigd is. Maar laten we even realistisch zijn: XR heeft in het verleden talloze keren wegen en belangrijke kruispunten geblokkeerd, waardoor duizenden mensen werden getroffen. Hun 'vreedzame' protesten zorgen voor chaos, en de politie heeft de plicht om de openbare orde te handhaven.
Wat deze beweging niet lijkt te begrijpen, is dat met rechten ook verantwoordelijkheden komen. Als je ervoor kiest om een snelweg te blokkeren en het leven van anderen te ontwrichten, dan moet je ook de consequenties aanvaarden.
En dan is er de kwestie van gelijke behandeling. Terugdenkend aan de blokkeerfriezen, die probeerden een demonstratie tegen Zwarte Piet te verhinderen, kunnen we ons afvragen waarom zij wel werden vervolgd en deze XR-activisten niet. Is er sprake van een dubbele standaard?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites
Het lijkt er sterk op dat Extinction Rebellion denkt dat ze boven de wet staan en speciale privileges verdienen. Maar dat is niet hoe een democratische samenleving werkt. Alle burgers, inclusief klimaatactivisten, moeten zich aan dezelfde regels houden en de consequenties van hun acties accepteren. Voordat XR eisen stelt over hoe de politie hun protesten moet behandelen, zouden ze misschien eerst moeten nadenken over hun eigen gedrag en de impact daarvan op de samenleving...
En als ze dan een waterkanonnetje op zich gericht krijgen als ze wéér een snelweg blokkeren, tja, dan is dat toch echt voor eigen rekening.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten