Filmpje! Automobilist had geen zin aan gemekker van klimaatactivisten en rijdt ze aan de kant

Filmpje! Automobilist had geen zin aan gemekker van klimaatactivisten en rijdt ze aan de kant

'Weg met Femke'-petitie logo via https://ontslafemke.petities.nl/

Een automobilist werd vanochtend geconfronteerd met de klimaatactivisten van Extinction Rebellion. Daar heeft natuurlijk nooit iemand zin in, maar deze chauffeur drukt ze gewoon aan de kant!

De Leeuwarder Courant spreekt van een "gemoedelijke blokkade" bij Vliegbasis Leeuwarden, waar demonstranten urenlang de weg versperden. Leuk natuurlijk, maar mensen moeten ook gewoon naar hun werk.

De automobilist trok zich nergens wat van aan en duwde twee demonstranten over het gras totdat hij er langs kon. De politie en de Marechaussee stonden erbij en keken ernaar.

De Dagelijkse Standaard

En precies dat levert weer hilariteit op, want Twitterend (links) Nederland grijpt weer werkelijk álles aan om de klimaatactivisten slachtofferschap aan te kunnen meten. 'Poging tot doodslag', 'auto als wapen', 'gevaarlijke gek', het komt allemaal voorbij! Let wel, het gaat hier om een automobilist die zijn voertuig stapvoets voortbeweegt en zelfs diverse keren remt. Maakt allemaal niet uit, in de ogen van extreemlinks speelt zich hier een mini-Oekraïne af en ging het allemaal maar nét goed.

PvdD-leider Esther Ouwehand heeft ook dringend een warm dekentje en wat chocolademelk nodig, want die moet de komende dagen echt even bijkomen van deze verschrikkelijke en "zéér verontrustende" beelden. Ze gaat zelfs Kamervragen stellen, want je kunt kennelijk niet eens meer gewoon veilig het wegverkeer blokkeren omdat je een politieke mening probeert te verkondigen!

Straks kan de minister van Justitie zich dus bezig gaan houden met een automobilist die wat irritante activistjes 'aanrijdt' met 2 km/u en waarbij geen slachtoffers zijn gevallen. Of de politie kan zich zometeen weer gaan verantwoorden, want 'kennelijk is het doodnormaal om activisten aan te rijden?!'

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wel fijn voor de klimaatactivisten dat ze door de automobilist dan toch nog een beetje aandacht hebben kunnen krijgen, anders waren we nu ook niet op de hoogte geweest van het klimaatprobleem. Eigenlijk heeft dus iedereen gekregen wat 'ie wil. Is dat even mooi!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties