Filmpje! Bakkie met Sietske Bergsma: de elites hebben het volk de oorlog verklaard

Binnenlandsep 03 2022, 13:00
Opiniemaker Sietske Bergsma heeft vrijdag weer eens een bijzonder interessante aflevering gemaakt van haar podcast/videocast Bakkie met Bergsma. Ze had speciaal aandacht voor de column van Ronald Plasterk, die in een column voor De Telegraaf stelt dat de elite een revolte heeft geplaatst tégen het volk.
Een goed punt van Bergsma is dat we toch wat hoop kunnen putten uit het feit dat de elites de bodem onder hun grond kwijtraken, omdat ze het contact het met volk verliezen. "Ze moeten het democratie blijven noemen wat ze doen." Maar dat is het natuurlijk niet meer. Toch zullen ze elke keer moeten knokken om het daar op te doen lijken. Anders gaan ze af. En hard ook.
Ook had Bergsma het over een recente speech van Joe Biden. De extreemlinkse Amerikaanse president viel alle critici van zijn regime namelijk keihard aan. Hij zette tegenstanders - alle zogenaamde 'MAGA-Amerikanen' - letterlijk weg als 'extreem' en fascistisch.

President Biden: "We must be honest with each other and with ourselves. Too much of what's happening in our country today is not normal. Donald Trump and the MAGA Republicans represent an extremisms that threatens the very foundations of our Republic."

2.6K
Reply
Zelfs de beeldvorming - de presentatie - zag er godsgruwelijk uit. "Je zou het kunnen zien als een hybride tussen Hitler en Satan," zei Bergsma terecht. "Die associatie legden mensen in Amerika. Het was heel moeilijk om daar naar te kijken, en daar niet aan te denken."
Dat klopt 100 procent. Kijk maar even naar deze foto, die werkelijk alles zegt:
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Een prima aflevering dus, waarin Bergsma onderwerpen bespreekt die in de Nederlandse mainstream media totaal genegeerd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten