Rutte geef toe dat de winter een hel wordt: "Op oude voet doorgaan zit er voor veel mensen niet in"

Rutte geef toe dat de winter een hel wordt: "Op oude voet doorgaan zit er voor veel mensen niet in"

Politieksep 03, 14:00
Premier en VVD-autocraat Mark Rutte heeft vrijdag toegeven dat het een hele zware, heel vervelende winter wordt voor heel veel Nederlanders. Want, zei hij na afloop van de ministerraad, "op oude voet doorgaan zit er voor veel mensen niet [meer] in." Dit vanwege de belachelijke inflatie en met name vanwege de energieprijzen, die totaal uit de hand lopen door wanstaltig D66-beleid en idiote sancties tegen Rusland.
"Zoals we allemaal weten vinden die gesprekken plaats onder het complexe gesternte van hoge energierekeningen," aldus Rutte over onderhandelingen in de politiek. "Forse prijzen aan de pomp. In de supermarkt. Kosten van het levensonderhoud die fors gestegen zijn."
"Veel Nederlanders maken zich daar zorgen over," zei de VVD'er vervolgens voor hij zichzelf corrigeerde: "Eigenlijk álle Nederlanders."
"Zeker de mensen met een kleine beurs, met een uitkering, maar óók wat dan heet de middengroepen die in toenemende mate merken wat er gebeurt."
Vervolgens zei hij dat de staat niet iedereen kan compenseren, "maar je probeert natuurlijk wel" mensen "tegemoet te komen" voor zover dat gaat (voor zover je dat geld niet liever uitgeeft aan klimaatgekte, stikstofwaanzin, en het aanwakkeren van de oorlog in Oekraïne, bedoelt hij).
Maar, zei meneertje koekepeertje volgens Hart voor Nederland, op de oude voet doorgaan zit er voor veel mensen gewoon niet meer in. De kosten stijgen. De inflatie neemt toe. De energieprijzen gaan door het dak.
Wen er maar aan.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het trieste is dat dit inderdaad de situatie is waarin we ons bevinden. De regering doet nog een beetje haar 'best' om te voorkomen dat de absolute onderklasse helemaal kopje onder gaat. Maar het gros van de Nederlanders kan het shaken. Die worden de komende maanden en jaren kapotgemaakt - de vernieling in geholpen - net zolang tot zij óók tot die onderklasse behoren.
Blijft er dan niemand over aan de top? Oh, natuurlijk wel. Politici... en hun vrienden bij de Grote Bedrijven. Dat worden de nieuwe koningen. De rest van ons moet daarentegen op een houtje bijten. Dát is het plan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten