frits bosch column

-Frits Bosch- 'We worden al tien jaar door een incompetente minister president geleid'

Opinieaug 26 2022, 14:14
Marokkaanse immigranten doen zich voor als Algerijnen omdat Algerije als onveilig wordt bestempeld. Als dank terroriseren ze Amsterdam. Het loopt aan alle kanten de spuigaten uit in Ter Apel. Het zijn bijna allemaal mannen, testosteron bommen, vechtpartijen. Wat een puinhoop en onze minister president lijkt het niet te deren. Is hij nog wel bij de les?
Leo Lucassen, directeur van IISG en hoogleraar Universiteit Leiden komt in zijn NRC artikel artikel 23-8-22 “Laat feiten leidend zijn in het migratie- en asieldebat” met feiten die moeten aantonen dat het reuze meevalt met de aantallen migranten en de criminaliteit van deze lieden, die door velen als gelukzoekers worden betiteld, want veelal komende uit veilige landen. Het is bekend dat het voor een wetenschapper niet lastig is om selectief te shoppen in feitenmateriaal. Hij gaat uit van 22.000 maar ‘vergeet’ de Oekraïners. Om met Amerikaans politicus Daniel Moynihan (1927-2003) te spreken: “iedereen heeft recht zijn eigen opinie, maar niet op zijn eigen feiten”. Lucassen doet dat volop en is als een versleten grammofoonplaat. Naar Greta Thunberg: “We’ve had enough of your blah, blah, blah!”
Er staan nogal wat wetenschappers die gespecialiseerd zijn op dit thema, diametraal tegenover Lucassen. Ik noem bijvoorbeeld oud CBS directeur prof Jan Latten, die wijst op de gigantische aantallen migranten (hij schat 175.000 dit jaar) en overbevolking van ons land en wiskundige en migratiespecialist dr Jan van de Beek, tevens verwijzend naar het bekende UvA rapport met collegae waarin de gigantische kosten van de migratie naar voren komen. Lucassen zit daar niet mee. Maar los van deze feiten kijken we naar de dagelijkse praktijk ter plekke en dan kunnen we niet anders dan constateren dat immigratie Nederland op alle mogelijke manieren over de schoenen loopt. En dan de dwang waarmee dit gepaard gaat. Is dat liberaal tegenwoordig?
En al ruim voor prof Pim Fortuyn is er voor de gepleit hieraan een halt toe te roepen. Maar in ons land schijnt het niet anders te kunnen dan dat er een crisis voor nodig is om het beleid te wijzigen. Niet luisteren, niets doen, wegkijken. Zo worden we van crisis naar crisis gesleept. Er lijkt helemaal niets meer ‘normaal’ te kunnen. We krijgen de indruk dat ‘alles’ vastloopt. Is dat het resultaat van het bestuur van een links liberaal premier? Liberaal is dat ‘laissez faire’, laat ‘t maar gebeuren, de markt los het wel op? Is dit het ‘piep systeem’ van het ooit zo degelijke bestuur van ons land? Chaos is ons deel en een onherkenbaar Nederland.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Terug naar asiel- en migratiebeleid. Alle vier Rutte kabinetten hebben beloofd asiel en migratie te beteugelen. Er is helemaal niets van uitgekomen. “We’ve had enough of your blah, blah, blah!” Wat wij al veel langer weten begint nu ook bij deugers te dagen: we worden al ruim tien jaar door een incompetente minister president geleid. Hoe lang kan deze wanvertoning nog doorgaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten