Filmpje! Johan Derksen over excuses van kabinet voor slavernijverleden: 'Geneuzel voor de bühne!’

Binnenlandnov 04 2022, 11:30
Iedereen heeft er natuurlijk een mening over dat het kabinet zijn excuses gaat aanbieden voor het slavernijverleden. Ook opportunist Johan Derksen heeft er een mening over. Het kabinet doet dit volgens hem alleen maar voor de bühne.
Gisteravond was de tafelgast van de drie politiek correcte heren de topjournalist van de Telegraaf Wierd Duk. Ook Duk vindt het excuses aanbieden voor het slavernijverleden flauwekul! Het is natuurlijk onzin waarom zouden wij voor onze excuses aanbieden voor iets vanuit het verleden. Wij hebben nooit slaven gehouden. En niemand is in onze tijd als slaaf gehouden. Dit is puur symboolpolitiek. Verlangen wij dadelijk ook excuses van Spanje voor de vele doden die zijn gevallen in de Tachtigjarige Oorlog? Laten we even normaal doen. Johan Derksen stelt daarom terecht dat dit allemaal geneuzel voor de bühne is.
Het is natuurlijk idioot dat er 200 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor een bewustzijnsfonds. Derksen stelt heel terecht dat de Sylvana'tjes van deze wereld dadelijk met schadeclaims komen. Omdat dat natuurlijk de nakomelingen zijn van de slaven. Als dit wordt toegewezen is dit natuurlijk extra zuur voor de Groningers omdat hun compensatie voor schade aan hun beschadigde huizen op zich laat wachten. Ook hier geldt het adagium eigen volk laatst.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit excuses aanbieden past perfect bij de dramcultuur van D66 en het ''je de ander je wang toekeren'' wereldbeeld van de groenchristelijke eco-communistische ChristenUnie. De VVD was lang tegen deze excuses maar zoals vaker hebben de liberals een ruggengraat van rubber. Derksen vraagt zich hardop af waarom hij nog steeds VVD stemt als zij alleen nog maar D66 beleid uitvoeren. Dat is simpel, omdat jij uiteindelijk ook een politiek correcte nar bent Derksen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten