screen shot 2022 11 13 at 15

Filmpje! Zwarte Piet maakt comeback: 'We zijn klaar met dat Woke-gedram'

Binnenlandnov 13 2022, 15:11
In de gemeente Zaanstad heeft de bevolking de buik vol van het achterlijke gedram van racismeroepers die besloten hebben dat Zwarte Piet racisme is en dus weg moet. Het gevolg? Na jaren van vooral Roetveegpieten te hebben toegelaten bij het Sinterklaas feest werd de boel zaterdag opeens weer gedomineerd door de oude, getrouwe Zwarte Piet.
Dit zijn voor heel veel Nederlanders geweldige beelden om te zien... en om van te genieten. Echte zwarte Pieten die veruit in de meerderheid zijn, en die door de lokale bevolking met ontzettend veel vreugde verwelkomd worden.
Op Twitter legt iemand uit hoe dit kan. "Ondanks of misschien wel dankzij het gedram van o.a. Kick Out Zwarte Piet waren er in Westzaan en Krommenie, na jaren regenboogpieten, merendeels Zwarte Pieten. En iedereen van blank tot donkergetint en Aziatisch tot Mediterraan genoot en kwam in grote getale. Wat een feest! Dank Cie!"
Het trieste is dat Amerikaanse social media dit soort berichten begraven en zelfs bestraffen. Want die Amerikanen hebben besloten dat Zwarte Piet héél racistisch is... Omdat, nou, omdat ze in Amerika "blackface" hadden, wat inderdaad behoorlijk racistisch was. Daar deden ze vroeger aan, inclusief overduidelijke gekmakerij van de donkere Amerikaanse medemens.
Maar in Nederland hebben we diezelfde geschiedenis niet. Nederland had geen groot slavernijprobleem in eigen land, we hebben geen Apartheid gehad hier, en ook geen Segregatie. Zwarte Hettie hoeft nooit achterin de bus plaats te nemen terwijl Blanke Henkie lekker voorin ging zitten. En nee, we hebben nooit tv-optredens of theatervoorstellingen gehad van zwart geschminkte blanke acteurs die willens en wetens de donker gekleurde medemens belachelijk maakten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken.
De KOZP-incrowd en de Sylvana Simonsen van deze wereld hebben het Amerikaanse verhaal overgenomen en op Nederland geprojecteerd. Pure gekkigheid, natuurlijk. Belachelijk. Volstrekt onzinnig. Maar het is ook precies de strategie die deze types gebruiken om onze cultuur, tradities en geschiedenis te ondermijnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten