frits bosch column

-Frits Bosch- “Midterm verkiezingen tegenvallend voor Republikeinen. Democratie is gered!”

Opinienov 13 2022, 10:28
President Joe Biden zei aan de vooravond van de verkiezingen tegen Amerikanen: “Democracy is at stake”. CNN zei: “Democracy is at stake!” Politici van Democraten zeiden idem. In Nederlandse kranten, zoals het rabiaat linkse NRC Handelsblad: “de uitkomst van de midterm verkiezingen toont dat de Amerikaanse democratie sterker is dan gedacht”.
Hier zijn een aantal zaken aan de orde, een tweetal daarvan goed begrijpen.
Ten eerste, democratie hangt samen met een proces. De kwaliteit van de democratie hangt af van de kwaliteit van het proces. Het stelsel moet zodanig zijn dat burgers vrijelijk hun stem kunnen uitbrengen en dat die stem vertaald worden in de partijen. DEMOCRATIE HANGT NIET SAMEN MET OP WELKE PARTIJ GESTEMD WORDT. Dat met name politiek links dit wel meent zo te zijn geeft nog eens weer met wat voor grenzeloze arrogantie we hier te maken hebben. “Enkel en alleen als er op linkse partijen gestemd wordt is de democratie gered”. Met meent blijkbaar dat als de uitkomst rechts is, dat dan de democratie ‘down the drain’ is gegaan. Wat een ongelooflijk vertoon van vermeende morele superioriteit! Het doet me weer denken aan de twee artikelen van Matthijs Bouman waarin hij rechtse auteurs en
politici als riool werkers voorstelde, trits op de voorpagina’s van Het Financieele Dagblad. Met gore tekeningen erbij. Dit is het niveau, het gedachtegoed van deze moreel superieure man.
Dan komen we aan Nederland. Democratie werkt goed voorzover de kwaliteit van het proces, hoewel erover de kwaliteit van het parlement het nodige te zeggen zou zijn. Maar we weten dat er in ons land sprake is van een politiek cordon sanitaire. Rechtse partijen worden per definitie uitgesloten. Ze worden niet eens uitgenodigd om te praten. In België is het al niet anders. Is de VVD nog de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie? Of is het de Volkspartij voor Verloedering en Dictatuur? Het lijkt naar het laatste te neigen. Zie het optreden van onze premier richting partijgenoten en de verloedering die zich voordoet. Zie ook zijn dedain voor ons parlement, de achterkamertjes politiek, het totale gebrek aan transparantie.
Overigens moet je uitkijken voor partijen die zich sieren met het woord “democratie”. De Duitse Democratische Republiek was het toonbeeld van dictatuur. Lenin zei na het vermoorden van de tsaar dat het land een democratie was geworden, maar in werkelijkheid een vreselijk onderdrukkende dictatuur. Stalin zei dat de Sovjet Unie de beste democratie was ter wereld, 50 miljoen doden vanuit politiek links, doel heiligt de middelen. Kim Jong Un meent dat Noord-Korea een prachtige democratie is. Xi Jinping meent dat China een democratie is. Pol Pot… En ga zo nog maar een halfuur door. Links heeft moeite met “democratie”, zoveel is wel duidelijk.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken.
In Nederland is het democratisch proces in orde, maar toch is “democracy at stake!” Pas op voor arrogant en vermeend moreel superieur links. “These are wasted words, only wasted words. Oh lord when will the good times come?” The Motions, 1965.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten