27479174292 93399b29f1 c

FNV laat pakketbezorgers PostNL niet in de kou staan: Tijd voor actie!

Binnenlanddec 15 2023, 16:00
Terwijl Nederland zich opmaakt voor de feestdagen en de kerstpakketjes zich opstapelen, brengt de FNV een verontrustend rapport naar buiten. Pakketbezorgers, de stille helden van de e-commerce boom, worden schandalig onderbetaald door schimmige onderaannemers schrijft het AD. Deze praktijken zijn het zoveelste bewijs van een falend systeem waarin marktwerking en winstbejag boven menselijke waardigheid staan.
De FNV heeft het over honderden euro's per maand die pakketbezorgers mislopen. En wie zijn de grootste slachtoffers? Veelal buitenlandse werknemers, die in een web van misleiding en uitbuiting gevangen zitten. Neem nu het geval van Trucksbanden Koning uit Deventer, waar meer dan vijftig Filipijnse chauffeurs maandelijks duizenden euro's tekortkwamen. Dit is niet alleen een flagrante schending van de cao, het is een klap in het gezicht van elk rechtvaardigheidsgevoel.
Dit schrijnende voorbeeld is slechts het topje van de ijsberg. De FNV heeft talloze soortgelijke gevallen aan het licht gebracht. De werknemers worden systematisch onderbetaald door externe bedrijven die PostNL inhuurt. Dit is de donkere zijde van de pakketbezorgingsmarkt: goedkope arbeid, gekenmerkt door uitbuiting en wanpraktijken.
En wat zegt de SP hierover? Fractievoorzitter Jimmy Dijk prijst de acties van de FNV en roept op tot een einde aan de 'marktwerking' in de pakketbezorging. Maar laten we wel wezen: is dit niet gewoon een ander woord voor het falen van het systeem? Een systeem waarin bedrijven zoals PostNL hun verantwoordelijkheid kunnen ontduiken door zich te verschuilen achter onderaannemers?
Het wordt tijd dat we deze uitbuiting aankaarten en keihard aanpakken. Het is onacceptabel dat in een land als Nederland, dat prat gaat op zijn sociale voorzieningen en eerlijke arbeidspraktijken, dit soort misstanden nog steeds voorkomen. De pakketbezorgers, die dag en nacht doorwerken om onze online bestellingen op tijd te leveren, verdienen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en respect voor hun harde werk.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we he-le-maal klaar met al die hypocriete mafketels van het partijkartel. Ze klagen maar over de 'Grondwet,' terwijl juist ZIJ de afgelopen jaren de grondrechten van Nederlanders op grote schaal hebben geschonden. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen dat belachelijke kartel.
De FNV heeft gelijk: het is hoog tijd om de uitbuiting van deze hardwerkende mensen te stoppen. Dit is niet alleen een kwestie van arbeidsrecht, maar van basale menselijkheid. Wanneer gaan we inzien dat ongebreidelde marktwerking en winstmaximalisatie ten koste gaan van het welzijn van de werknemer? Nederland, word wakker en sta op voor de rechten van degenen die het fundament van onze economie vormen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten