screen shot 2023 11 25 at 171352

Oeps! Emotionele gast Op1 is "organizer bij FNV": NPO speelt wéér een vies spelletje

Politieknov 25 2023, 15:30
Het is eigenlijk nauwelijks te bevatten. Maar Op1 is weer eens betrapt op het verspreiden van linkse propaganda. De jongedame die gisteren langskwam om te vertellen waarom ze tegen de verkiezingsuitslag demonstreerde blijkt namelijk een professionele organizer van de FNV te zijn.
Na haar optreden in Op1 ging Lieveke Heijn reden viraal. Mensen lachten haar en haar medelinkse wokies namelijk keihard uit. Het was hilarisch om naar haar te luisteren. Op haar werk waren collega's in tranen geweest, iedereen was hartstikke emotioneel.
Maar ze zei ook iets dat minder grappig was. Ze zei namelijk dat het een "demonstratie tegen fascisme" was. En toen Thijs van den Brink haar vroeg of Geert Wilders in haar ogen dan een fascist is, was haar antwoord: "Ja." In deze tijden kan dat levensgevaarlijk zijn.
Gezien de welbespraaktheid van deze dame - die ook fel reageerde toen Slettenhaar haar vertelde dat we gelukkig in een democratie leven en de verkiezingen moeten respecteren - vroegen mensen zich af: wie is zij eigenlijk. Nou, dat antwoord is gevonden.
Sterker nog, er was maar weinig moeite voor nodig. Op LinkedIn had mevrouw namelijk een heel mooi professioneel profiel. Haar baan? Organizer bij FNV. Ze werkt dus voor de vakbond. En dan niet in zomaar een baantje, nee, maar als echte organisator van FNV acties. Vandaar natuurlijk dat ze een belangrijke rol speelt in demonstraties en graag langskwam bij Op1.
Toen dit ontdekt werd heeft mevrouw haar profiel snel verwijderd. Jammer genoeg voor haar is het op het Internet heel moeilijk om dingen permanent te verwijderen. Google heeft het bewijs nog. Kijk maar wat je krijgt als je 'Lieveke Heijn LinkedIn' intypt:
Zelfs Sywert van Lienden vindt dit totaal belachelijk. "Organizing is een methode van de vakbond om via strategische campagnes druk uit te oefenen," legt hij terecht uit op X. "Waarom wordt dit niet vermeld bij Op1?"
Het antwoord is natuurlijk: omdat ze niet willen dat mensen begrijpen dat deze vrouw een professionele linkse activist is, en niet zomaar een bezorgde burger. Objectief is het niet. Fair is het niet. Neutraal is het óók niet. Maar het is wel een héél handige omissie als je een bepaald doel nastreeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten