birkenau g82c88cdd9 1920

Walgelijk! FNV-voorzitter schuift groeiend antisemitisme in de schoenen van Forum voor Democratie tijdens herdenking Februaristaking

Politiekfeb 26 2023, 16:00
FNV-voorzitter Tuur Elzinga sprak zich vandaag uit tegen antisemitisme en ontmenselijking tijdens de herdenking van de Februaristaking. Hij waarschuwde dat antisemitische complottheorieën, racistische wereldbeelden en fascistisch gedachtegoed weer vaker de kop opsteken. Volgens Elzinga zijn er ook binnen onze volksvertegenwoordiging hondenfluitjes die ontmenselijking en racisme in stand houden.
Het beeld van De Dokwerker, symbool voor de Februaristaking, heeft volgens Elzinga nog steeds betekenis in het heden. Een deel van de samenleving twijfelt namelijk nog steeds aan de verhalen over de Jodenvervolging. Elzinga roept op tot het uitspreken tegen ontmenselijking en onrechtvaardigheid.
Wat de FNV-voorzitter echter vergeet te benoemen is dat antisemitisme en het ontkennen van de holocaust vooral speelt bij jongeren met een migratieachtergrond. In plaats van dát te benoemen opent Elzinga de aanval op Forum voor Democratie. Zo vindt hij bijvoorbeeld het item wat Gideon van Meijeren maakte over de riooljournalistiek in Nederland verwerpelijk. "We mogen dat nooit normaal gaan vinden" Aldus Elzinga.
Ook de voorzitter van het Comité Herdenking Februaristaking 1941, Jaïr Stranders, hield een toespraak tijdens de herdenking. Hij wees op het extreem gedachtegoed en fascisme dat nog steeds aanwezig is in Amsterdam. Stranders stelde de vraag of we nog in staat zijn om elkaar te vinden.
De vraag stellen is hem beantwoorden, wanneer de FNV-voorzitter de Februaristaking aangrijpt om zijn FVD-haat te spuien wordt het een lastig verhaal om elkaar te vinden. De mensen die het hardste roepen dat we verdraagzaamheid moeten tonen zijn vaak zelf verantwoordelijk voor het zaaien van verdeeldheid in de samenleving. Het is dan ook buitengewoon smerig dat Elzinga uitgerekend tijdens de herdenking van de Februaristaking een podium krijgt om Forum voor Democratie weg te zetten als een stel racistische Jodenhaters.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten