shutterstock 2131281067

Italiaans Persbureau ANSA: Tientallen bootvluchtelingen omgekomen bij schipbreuk voor de Italiaanse kust

Politiekfeb 26 2023, 15:00
Tientallen bootvluchtelingen zijn zondag omgekomen bij een schipbreuk ten zuiden van Italië. Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat er zeker 27 lichamen aangespoeld zijn bij de kustplaats Steccato di Cutro, waarbij ook meerdere kinderen omgekomen zijn. Het dodental wordt gevreesd verder op te lopen, aangezien er nog mensen vermist zijn.
De boot was op weg naar Italië met 180 mensen aan boord, waarvan de meesten uit Pakistan, Afghanistan en Sri Lanka afkomstig waren. Ongeveer vijftig opvarenden konden worden gered door de politie en de kustwacht, die aan het werk zijn om andere overlevenden te vinden. De boot was tegen een rots geslagen bij ruw weer, zo melden plaatselijke media.
Terwijl we midden in verkiestijd verkeren is dit weer olie op het vuur voor de pro-migratie partijen. De eerste links radicale twitteraars melden zich al om dit leed in de schoenen te schuiven van partijen zoals de PVV en FvD. Wanneer er opvang in de regio zou plaats vinden en de voorzieningen in Nederland voor asielzoekers minder aantrekkelijk wordt gemaakt is de kans ook groter dat deze mensen niet meer de oversteek maken naar Europa.
Partijen zoals D66 zien deze mensen maar al te graag komen met alle gevolgen van dien. Eerder vandaag noemde Paul van Meenen (D66) Marjolein Faber (PVV) en haar partij tijdens het WNL op Zondag verkiezingsdebat nog “guur”. Wanneer je als rechtse partij je zorgen maakt over de gevolgen van de grote toestroom aan asielzoekers wordt je door onder andere D66 langs alle kanten geframed als onmenselijk. Terwijl juist de anti-migratie partijen zoals Forum voor Democratie en de PVV zich zorgen maken over de mensen in Nederland die nu in de kou zitten en de boodschappen niet meer kunnen betalen. Alles behalve onmenselijk zou je denken!
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten