shutterstock 1929816080

Tankstation eigenares sluit shop door overlast asielzoekers: Gemeente betreurt overlast maar biedt geen oplossing

Binnenlandfeb 26 2023, 17:00
De overlast van asielzoekers in het Drentse Nieuw-Weerdinge heeft geleid tot de sluiting van de shop van tankstation eigenares Gea Eshuis. De gemeente betreurt de situatie, maar er lijkt weinig te gaan veranderen.
Bewoners klagen al jaren over de overlast van asielzoekers uit het nabijgelegen Ter Apel. De azc-bewoners zwerven door de straten en veroorzaken veel problemen, waaronder diefstal, bedreiging en openbare onzedelijkheid. Het is dan ook begrijpelijk dat de bewoners zich bedreigd voelen en zich afvragen wat er gaat gebeuren om de veiligheid van het dorp te verbeteren.
Voor Gea Eshuis is de situatie onhoudbaar geworden. In een interview met Hart van Nederland geeft de tankstation eigenares aan dat haar winkel al meerdere malen bestolen is waardoor klanten nu eerst moeten aanbellen voordat ze binnen kunnen komen. De onderneemster is niet de enige die het slachtoffer is van deze overlast. Andere bewoners hebben vergelijkbare ervaringen en hebben zich verenigd om aandacht te vragen voor het problemen. De gemeente is op de hoogte van de problemen, maar lijkt geen oplossing te kunnen vinden. De massa-immigratie is in volle gang en de hardwerkende Nederlander is daar nu de dupe van.
Staatssecretaris Eric van der Burg wil asielzoekers die overlast veroorzaken zo snel mogelijk terugsturen naar hun land van herkomst. Hoewel de aanpak klinkt als een effectieve oplossing, is het niet uit te voeren en is het vooral weer spierballentaal van VVD’er van der Burg. Asielzoekers in Nederland kunnen niet zomaar teruggestuurd worden naar hun land van herkomst en de holle uitspraken van van der Burg gaan niet bijdragen aan een korte termijn oplossing voor de mensen die dagelijks overlast ervaren van de AZC’ers.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten