screen shot 2022 09 21 at 15

Van der Burg van de VVD schokt met opvallend uitspraken over immigratie: is de partij in paniek?

Politiekfeb 25 2023, 10:00
Staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) heeft zich in De Telegraaf opeens uitgesproken voor 'opvang in de regio' van vluchtelingen, wat opmerkelijk is gezien het immigratiebeleid van de VVD de afgelopen jaren. Het lijkt erop dat Van der Burg, die verantwoordelijk is voor het immigratiebeleid, bezig is met verkiezingsretoriek in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 2023. Uit peilingen blijkt dat de VVD hard inlevert vergeleken met de verkiezingsresultaten voor de Tweede Kamer van 2021. Hij probeert de schade dus te beperken.
Het is hypocriet dat de VVD nu opeens de noodzaak van opvang in de regio erkent, terwijl de partij de afgelopen jaren het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt heeft laten toenemen. De VVD lijkt vooral bezig te zijn met het winnen van stemmen en het behouden van de macht, in plaats van werkelijk een visie te hebben op hoe Nederland om moet gaan met de complexe problemen van immigratie.
Als de VVD de opvang in de regio echt had willen opdrijven, en minder asielzoekers naar Nederland had willen halen, dan had de partij daar de afgelopen jaren al lang voor kunnen zorgen. In Polen en Hongarije kan dat bijvoorbeeld ook. Die landen hebben hun poot stijf gehouden en hebben daardoor veel minder (nep-)vluchtelingen te verwerken gekregen dan wij.
Het is begrijpelijk dat de VVD zich zorgen maakt over immigratie, aangezien het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt de afgelopen jaren is toegenomen. Daarnaast is welbekend dat VVD-kiezers dit een ontzettend belangrijk onderwerp vinden. Echter, de VVD heeft zelf bijgedragen aan deze toename door de afgelopen jaren geen duidelijk en effectief immigratiebeleid te voeren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk dat politici eerlijk zijn over de uitdagingen van immigratie en een duidelijke visie hebben op hoe hiermee om te gaan. Het is duidelijk dat de nieuwe uitlatingen van Van der Burg vooral bedoeld zijn om de VVD in een beter daglicht te stellen voor de verkiezingen, en niet omdat de partij daadwerkelijk bezig is met het oplossen van de problemen van immigratie. Want zodra de verkiezingen erop zitten verdwijnt dit soort quasi-rechtse retoriek linea recta in de prullenbak... waarna de VVD precies doet wat immigratiepromoters D66 en ChristenUnie willen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten