48396921152 09bdcde0d9 c

FVD-raadslid Marco van den Boomgaard: LHBTI-pride in Zoetermeer is een ‘drama’

Binnenlandmei 15 2023, 12:00
LHBTI-pride in Zoetermeer is een ‘drama’" target="_self">Het nieuws dat Zoetermeer een eigen pride krijgt voor de LHBTI-gemeenschap is met veel weerstand ontvangen door conservatieve groepen in de stad. De pride zou worden gezien als een teken van de oprukkende "woke-waanzin" en zou een bedreiging vormen voor traditionele waarden en normen.
FVD-raadslid Marco van den Boomgaard liet via Twitter weten dat de pride een "drama" is en dat er een halt aan deze "woke-waanzin" moet worden toegeroepen. Ook andere conservatieve groeperingen in de stad hebben hun ongenoegen geuit over de pride en de toename van evenementen gericht op de LHBTI-gemeenschap.
Tegenstanders van de pride vinden dat dit soort evenementen bijdragen aan de 'normalisering' van de LHBTI-levensstijl, wat zij zien als een bedreiging voor traditionele gezinswaarden en heteronormativiteit. Daarnaast wordt er gevreesd dat dit soort evenementen jongeren zal aansporen om homoseksuele en transgender gevoelens te ontwikkelen, wat tegen de normen en waarden van de samenleving ingaat.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
De verwachting is dat conservatieve groepen zich gaan uitspreken tegen de LHBTI pride en de "woke-waanzin" die zij hierin zien. Ze blijven pleiten voor traditionele waarden en normen, en hopen dat de gemeente zal luisteren naar hun zorgen en de pride zal cancelen of op zijn minst beperken. FVD Zoetermeer heeft het startschot gegeven voor het verzet tegen de pride in Zoetermeer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten