de dagelijkse standaard dh 01065

Raad van State kraakt kabinet om ‘ongemotiveerde en ongerichte bezuinigingen’ in voorjaarsnota

Politiekmei 15 2023, 13:00
De Raad van State is niet mals in haar kritiek op de voorjaarsnota van het kabinet. En terecht! Het is toch ongehoord dat er bezuinigingen worden doorgevoerd zonder dat daar een goede motivatie voor is? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat de begroting niet voldoet aan Europese en nationale begrotingsregels. Het is hoog tijd dat het kabinet haar verantwoordelijkheid neemt en zorgt voor een begroting die wel op orde is.
Het is onbegrijpelijk dat het kabinet ervoor kiest om bezuinigingen door te voeren zonder daar een goede motivatie voor te geven. Het lijkt erop dat de regering lukraak bezuinigt om de gaten in de begroting te dichten. Dat is onverantwoord en getuigt van een gebrek aan visie en leiderschap. Het kabinet moet haar verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor een begroting die wel op orde is.
Het is zorgelijk dat de begroting niet voldoet aan Europese en nationale begrotingsregels. Dit kan leiden tot grote problemen op het gebied van de economie en de overheidsfinanciën. Het kabinet moet zich realiseren dat het belangrijk is om de begroting op orde te hebben en te houden. Anders kunnen we nog veel grotere problemen verwachten in de toekomst. Volgens ons denkt Kaag na mij de zonvloed.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
De kritiek van de Raad van State is volledig terecht. Het kabinet moet nu snel aan de slag om de begroting op orde te brengen en te zorgen dat er geen ongerichte bezuinigingen meer plaatsvinden. Het is tijd voor actie en verantwoordelijkheid!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten