Hond Dribbel

Gemeente Reimerswaal zet zichzelf te kakken met DNA-database voor honden in bizarre strijd tegen hondenpoep

Binnenlandsep 28 2023, 8:00
Het wordt steeds gekker in Nederland. Na het belachelijke nieuws dat honden in Hoek van Holland als grote stikstofvervuilers worden aangewezen, komt er nu een nog vreemder voorstel uit de Zeeuwse gemeente Reimerswaal: een DNA-database voor honden meldt de NOS.
De motie, ingediend door de lokale coalitie, werd onlangs aangenomen. Hun bedoeling? Het vaststellen van de 'dader' van achtergelaten hondenpoep via DNA-onderzoek. Ja, u leest het goed. In plaats van zich te focussen op werkelijke, grote vraagstukken, besteedt Reimerswaal tijd en middelen aan een honden-DNA-databank.
SGP-raadslid Rien Sinke verdedigde het plan door te stellen dat hondenpoep een van de grootste ergernissen is van de Reimerswaalse inwoners. Hij benadrukte dat het niet om de honden gaat, maar om de overlast die hun uitwerpselen veroorzaken.
De kosten voor dit 'baanbrekende' onderzoek? Naar schatting zo'n 15.000 euro, aldus Omroep Zeeland. Een behoorlijk prijskaartje voor zo'n omstreden idee.
Niet verrassend zijn de oppositiepartijen in Reimerswaal allerminst enthousiast. Huib Bouwman van de ChristenUnie bekritiseerde het plan tijdens de raadsvergadering: "We vinden het zonde dat we hier vanavond tijd en energie aan moeten besteden". Een ander oppositielid deed er nog een schepje bovenop door het voorstel te vergelijken met een mislukte 1-aprilgrap.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Deze ontwikkeling in Reimerswaal laat opnieuw zien hoe ver sommige gemeenten bereid zijn te gaan onder het mom van 'overlastbestrijding'. Big Brother is inderdaad aan het kijken, en in Reimerswaal lijkt hij zijn vizier nu op onze trouwe viervoeters te hebben gericht. Wat volgt er hierna? DNA-tests voor duiven die te veel op standbeelden zitten? We houden ons hart vast voor de volgende 'innovatieve' oplossing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten