shutterstock 1397156120

PVV maakt abrupte draai: Geen vliegbelasting op transferpassagiers!

Politieksep 27 2023, 21:00
De politieke coulissen schudden vandaag op hun grondvesten toen de PVV, onder leiding van Geert Wilders, bekendmaakte haar steun voor het CDA-voorstel over vliegbelasting voor transferpassagiers in te trekken. Een belasting die ontegenzeggelijk desastreuze gevolgen zou hebben gehad voor onze nationale luchtvaarttrots, de KLM.
Het was nog maar net bekend geworden dat de Tweede Kamer overwoog om een vliegbelasting in te voeren voor reizigers die overstappen op Schiphol, of het nieuws veroorzaakte al een storm van kritiek. Niet geheel onverwacht, aangezien zo'n heffing de concurrentiepositie van Schiphol ernstig zou aantasten, waardoor de werkgelegenheid en onze economie als geheel in gevaar zouden kunnen komen.
In een verklaring van Wilders, gedateerd op X, gaf hij onomwonden aan: "De gevolgen voor Schiphol, KLM en reizigers zijn te groot. Een amendement voor het verlagen van de energiebelasting kan beter gedekt worden uit het stikstoffonds!" Hiermee onderstreepte de PVV-leider het belang van de Nederlandse luchtvaartsector en gaf hij blijk van zijn afkeer van kortzichtige, ondoordachte belastingmaatregelen.
Dit verrassende besluit van de PVV lijkt aan te geven dat het gezonde verstand eindelijk terugkeert binnen de partij. In plaats van mee te gaan in de waan van de dag om genderverminking mogelijk te maken, lijkt de PVV nu gekozen te hebben voor een meer doordachte en verantwoordelijke aanpak die het welzijn van de Nederlandse burger én de economie voorop stelt vooral die van KLM en Schiphol.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. We gaan er daarom scherp in, met gestrekt been. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze campagne er hard in te gaan!
Het is nu aan de rest van de Tweede Kamer om te beslissen hoe het verder moet met dit CDA-voorstel. Eén ding is zeker: met de terugtrekking van de steun van de PVV lijkt het draagvlak voor de vliegbelasting aanzienlijk te zijn verminderd. En dat is maar goed ook. De Nederlandse burger verdient beter dan ondoordachte belastingplannen die onze economie kunnen schaden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten