14002629 96bb3ce478 c

Bizar besluit Tweede Kamer betekent doodstraf voor KLM

Economiesep 22 2023, 16:00
Met verbijstering en diepe teleurstelling vernemen Nederlanders vandaag het schokkende nieuws over het voornemen van de Tweede Kamer om een vliegbelasting in te voeren voor overstappende passagiers op Schiphol. Een besluit dat de potentie heeft om onze nationale trots, luchtvaartmaatschappij KLM, te decimeren.
De luchtvaartsector en vakbonden, die gewoonlijk niet snel voor hetzelfde karretje te spannen zijn, slaan nu unisono alarm. En terecht! De doorvoering van deze belasting betekent mogelijk het verlies van miljoenen passagiers voor KLM, met desastreuze gevolgen voor het bedrijf, haar werknemers en de gehele Nederlandse economie.
Waarom negeert de Tweede Kamer het eigen advies van het demissionaire kabinet en wetenschappelijk onderzoek, die allen wijzen op de risico's van zo’n drastische maatregel? Het lijkt erop dat D66, in samenspraak met het CDA, Nederland opzettelijk op achterstand zet in de internationale luchtvaartmarkt. Terwijl concurrerende luchthavens in Frankfurt, Parijs, Istanboel en Dubai de champagnekurken laten knallen, legt Den Haag onze nationale luchtvaartmaatschappij op het hakblok.
KLM, met haar 27.000 werknemers, heeft altijd een vitale rol gespeeld in de Nederlandse economie en het versterken van onze internationale connecties. De voorgenomen vliegtaks zal niet alleen impact hebben op de directe werkgelegenheid bij KLM, maar zal tevens zijn weerslag hebben op tal van toeleveranciers en de bredere economie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. We gaan er daarom scherp in, met gestrekt been. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze campagne er hard in te gaan!
Vakbondsvoorman Reinier Castelein in de Telegraaf slaat de spijker op zijn kop met zijn uitspraak: “Van domheid kun je niet winnen.” Dit sentiment wordt breed gedragen, ook bij insiders die nu al spreken van een 'doodvonnis voor KLM'. Nederland kan het zich niet veroorloven om haar nationale luchtvaartmaatschappij, een bastion van de Nederlandse economie, zomaar te laten vallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten