Knetter! IS-terroristen eisen een tweede kans: 'We willen terugkeren'

Terrorismesep 22 2023, 17:00
Het lijkt erop dat Nederland nog steeds niet heeft geleerd van zijn fouten. Na de schandalige terugkeer van tientallen IS-vrouwen, die ongetwijfeld een bedreiging vormen voor onze samenleving, staat nu de volgende golf op de stoep: de IS-mannen. En wat nog schokkender is, is dat er daadwerkelijk stemmen opgaan om deze mannen terug te halen naar ons land.
Uit een recente reportage van Sinan Can en Daniëlle van Lieshout voor De Telegraaf blijkt dat twee van deze zogenaamde 'Nederlandse' jihadstrijders hun zinnen hebben gezet op een terugkeer. Yasin, een van deze strijders en opgegroeid in Zoetermeer, heeft de brutaliteit om te zeggen: "Nederland kan me een tweede kans geven".
Een tweede kans? Voor iemand die willens en wetens heeft gekozen om zich aan te sluiten bij een terroristische organisatie die verantwoordelijk is voor de dood van duizenden onschuldigen?
Het is verbijsterend hoe sommige advocaten en sympathisanten van deze jihadisten de rode loper willen uitrollen voor hun terugkeer. Ze beweren dat deze mannen 'recht hebben op een eerlijk proces'. Maar laten we niet vergeten dat deze mannen hun recht op een normaal leven in Nederland hebben verspeeld toen ze besloten om zich aan te sluiten bij IS.
Bovendien moeten we ons afvragen wat de echte kosten zijn van het terughalen van deze jihadisten. Het gaat niet alleen om de financiële last van hun opvang, rechtszaken en mogelijke gevangenisstraffen. Het gaat ook om de psychologische impact op de Nederlandse samenleving. Hoe kunnen we onze kinderen veilig laten voelen als we weten dat er voormalige IS-strijders vrij rondlopen in onze steden en dorpen?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Steun DDS! Alleen met jouw hulp kunnen we dit werk blijven doen. Doneer daarom aan DDS en help ons het partijkartel elke dag weer aan te pakken.
Daarnaast is er het duidelijke risico voor de nationale veiligheid. Hoewel sommige van deze mannen misschien beweren dat ze 'berouw' hebben, is er geen garantie dat ze hun ideologie echt los hebben gelaten. Het tegendeel is zelfs waar. Als je naar hun situatie kijkt kun je alleen maar concluderen dat ze opeens heel erg 'leuk en lief' zijn omdat IS de strijd heeft verloren. Als IS gewonnen had zouden ze ongetwijfeld nog net zo uitgesproken radicaal zijn als ze enkele jaren geleden waren.
Het is schokkend om te zien hoe sommigen de rechten van deze jihadisten boven de veiligheid van de Nederlandse burgers stellen. En het ergste van alles is dat die lui ongetwijfeld terug gaan komen. Zo rollen onze rechters én het partijkartel namelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten