3894040022 41ba826dd5 c

Alarmerende toename extreemrechtse vandalisme bij Duitse holocaust monumenten

Buitenlandsep 22 2023, 17:30
Het is een zorgwekkende ontwikkeling dat Duitse concentratiekampen, nu omgevormd tot Holocaust herdenkingsmonumenten, steeds meer onder vuur liggen van extreemrechtse groeperingen. Dit nieuws komt naar buiten op basis van een onderzoek van de Duitse nieuwssite RND, die een toename van antisemitische graffiti en vandalisme bij deze monumenten rapporteert.
Clara Mansfeld, die het kamp bij Neuengamme beheert, uit haar ernstige zorgen in de Telegraaf: “Er zijn steeds meer gevallen van vandalisme, graffiti en andere incidenten bij monumenten in heel Duitsland.” Dit is een pijnlijke en schandalige trend. Historische sites, die dienen als een plechtige herinnering aan de gruwelen van de Holocaust, worden nu geschonden door mensen die de idealen van de nazi's lijken te verheerlijken.
Rikola-Gunnar Lüttgenau, onderdirecteur van het herdenkingsmonument bij Buchenwald, merkt op dat het vandalisme van extreemrechtse groeperingen exponentieel toeneemt. Wat ooit een maandelijks incident was, is nu bijna een wekelijkse aangelegenheid geworden. Lüttgenau ziet deze aanvallen niet alleen als respectloze daden tegenover de slachtoffers van de Holocaust, maar ook als frontale aanvallen op de Duitse rechtsstaat.
Natuurlijk veroordelen we deze gruwelijke daden ten zeerste. Deze plekken, heilig in hun somberheid en hun pijnlijke geschiedenis, moeten beschermd worden als onschendbaar erfgoed. Zij zijn een herinnering aan een donker tijdperk in de menselijke geschiedenis, en dienen als een waarschuwing voor toekomstige generaties over de verschrikkelijke gevolgen van blinde haat en onverdraagzaamheid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons land zijn. We gaan er daarom scherp in, met gestrekt been. Maar daar hebben we JOUW hulp bij nodig. Het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze campagne er hard in te gaan!
Het is nu aan de Duitse autoriteiten om adequaat te reageren en deze plekken te beschermen tegen verdere schade. Het is tevens een wake-up call voor alle Europese naties om waakzaam te blijven tegen het groeiende spook van onverdraagzaamheid en haat. Zo niet, dan kun je opeens ontwaken in een totalitaire staat. Men moet niet alleen uiterst rechts kijken maar ook naar links om het roodgroene extreemlinkse gevaar te zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten