rotterdam g41cb91d2a 1280

Het levendige ondernemershart van Rotterdam wil avondwinkels 24 uur per dag open

Binnenlandokt 05 2023, 20:00
Het dynamische Rotterdam, het kloppend hart van ondernemend Nederland, heeft eindelijk een stap in de goede richting gezet met de aankondiging dat avondwinkels in het weekend tot drie uur 's nachts open mogen zijn. Een lichtpuntje, maar we zijn er nog niet. Waarom niet meteen de volle vrijheid voor ondernemers en consumenten en deze winkels 24 uur per dag open laten?
Het coalitieakkoord had het al voorgesteld: avondwinkels die de hele nacht open blijven. En met goede reden! In een stad die nooit slaapt, met harde werkers die op onregelmatige tijden hun boodschappen moeten doen, is er een duidelijke vraag naar flexibele openingstijden. Ondernemers zien dit en zijn bereid aan deze vraag te voldoen. Waarom houdt de overheid ze dan nog tegen?
Dieke van Groningen van de VVD sloeg de spijker op zijn kop: "Avondwinkels vervullen een ongelofelijk belangrijke rol in de stad." En inderdaad, het zijn niet zomaar winkels, maar essentiële punten voor vele Rotterdammers die op onconventionele tijden leven en werken. Het is tijd dat de overheid stopt met betuttelen en burgers en ondernemers de vrijheid geeft die ze verdienen.
Sommigen maken zich zorgen over mogelijke overlast. Maar laten we eerlijk zijn: een stad als Rotterdam, met haar bruisend nachtleven en actieve horeca, is al gewend aan late uurtjes. Met de juiste handhaving en samenwerking kunnen we een veilige en bloeiende nachteconomie garanderen, zonder in te leveren op de levenskwaliteit van haar inwoners.
In een tijd waarin flexibiliteit en aanpassingsvermogen cruciaal zijn, moeten we vooruitstrevend denken. Het volledig openstellen van avondwinkels is niet alleen een win voor ondernemers, maar ook voor de vele burgers die verlangen naar deze service.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
De boodschap is duidelijk: het is tijd om de ondernemersgeest van Rotterdam te omarmen, de betutteling achterwege te laten en volop te kiezen voor een 24-uurs economie die werkt voor iedereen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten