shutterstock 1341918464

Humanist Boris van der Ham wil Tweede Pinksterdag afschaffen: 'Vervang met Annie MG Schmidt-Dag!'

Binnenlandjun 05 2022, 12:36
Op Eerste Pinksterdag zijn er weer mensen die er voor kiezen om juist op die dag te pleiten voor het afschaffen van Tweede Pinksterdag. Blijkbaar is er voor die mensen geen beter moment om deze discussie te starten dan de dagen waarop gelovige christenen stilstaan bij het neerdalen van de Heilige Geest. Ook humanist Boris van der Ham doet daar nu aan mee.
Het is een tegenvaller van hem, maar Boris van der Ham doet vandaag mee met het 'debat' over het afschaffen van Tweede Pinksterdag. "Rond Pinksteren laait altijd enige discussie op of 2de pinksterdag niet moet worden vervangen door een nieuwe feestdag," schrijft hij op Twitter.
Vervolgens legt hij uit dat hij dit een prima idee vindt... en ook denkt dat die Tweede Pinksterdag best vervangen kan worden door een ándere nationale feestdag. Maar dan é´´én die losstaat van de christelijke religie (die blijkbaar een religie non-grata aan het worden is).
"Ben voor. En wat bindt ons nou allemaal? Idee: Laten we onze gemeenschappelijke taal vieren: het Nederlands. En dan 20 mei uitroepen tot Annie M.G Schmidt-dag," legt hij uit.

Rond Pinksteren laait altijd enige discussie op of 2de pinksterdag niet moet worden vervangen door een nieuwe feestdag. Ben voor. En wat bindt ons nou allemaal? Idee: Laten we onze gemeenschappelijke taal vieren: het Nederlands. En dan 20 mei uitroepen tot Annie M.G Schmidt-dag.

423
Reply
Het vervelende is dat Van der Ham een buitengewoon sympathieke man is. Ja, oké, hij is D66'er, maar anders dan het volk dat het tegenwoordig bij die partij voor het zeggen heeft is hij een type a la Van Mierlo: met respect voor andersdenkenden, democratisch, en openminded.
Toch vliegt hij hier uit de bocht. Zonde. Want dit 'debat' wordt alleen maar aangezwengeld door mensen die de christelijke religie verder en verder weg willen duwen uit het publieke leven in Nederland. Ik snap dat een humanist daar niet zo heel veel problemen mee heeft als die religie vervangen wordt door een soort van humanistische ideologie, maar voor een volk is dat levensgevaarlijk. Hoe meer Nederlanders zich afkeren van religie, hoe minder er gekeken wordt naar de diepere gedachte achter het leven, en hoe oppervlakkiger, egocentrischer, en arroganter mensen worden.
Ik ben geen streng religieus mens (en ik deel die religie niet eens), maar voor een volk is het werkelijk desastreus als de gezamenlijke religieuze ervaring verdwijnt... niet alleen vanwege bovenstaande, maar ook omdat het de onderlinge band ook nog eens verzwakt.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als je een Annie M.G. Schmidt-Dag wilt is dat helemaal prima. Vier de Nederlandse taal. Terecht. Maar doe dat niet door een religieuze feestdag af te schaffen. Zoveel nationale feestdagen heeft Nederland niet, er kan best eentje bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten