Needle spiking bij een concert in Toulon, man van 20 opgepakt

Needle spiking bij een concert in Toulon, man van 20 opgepakt

Het uitgaansleven is al enige tijd in de ban van dit fenomeen, needle spiking. Het is bezig met een opmars. Nu is needle spiking toegepast bij een concert in Toulon in Frankrijk.

Eerst werden mensen voornamelijk vrouwen gedrogeerd door GHB in hun drankje te gooien. Het slachtoffer gaat zich daarna raar voelen, heeft vaak een black-out en valt soms zelfs flauw. Met als doel om het slachtoffer te beroven of te misbruiken. Tegenwoordig is er een nieuwe ontwikkeling om mensen te drogeren, needle spiking. Bij needle spiking worden slachtoffers ongevraagd geprikt met een injectienaald met een verdovende stof.

De slachtoffers van needle spiking hebben meestal een blauwe plek of een bultje op de plek waar ze zijn geprikt. Ook gaan slachtoffers net als bij GHB zich raar voelen, en weten ze niet meer precies wat er gebeurd is die avond of nacht. Dit vergroot het gevoel van onveiligheid in het uitgaansleven. Tot nu toe was er nooit een dader op heterdaad betrapt, of een naald gevonden van zo'n strafbaar feit.

In Toulon is daar vrijdag verandering ingekomen. Zondag hebben de Franse autoriteiten bekend gemaakt dat een 20 jarige verdachte in staat van beschuldiging is gesteld. Vrijdag hadden twintig toeschouwers van een concert aan de politie verklaard dat ze geprikt waren. Twee vrouwen hebben verklaard dat ze de verdachten gezien hadden met een injectiespuit en dat zij konden voorkomen dat zij door hem geprikt werden. De verdachte ontkent.

De verwachting van de politie is dat deze trend zich doorgaat zetten ook in Nederland. Met het festivalseizoen dat nu is losgebarsten en met het uitgaansleven dat weer bruist als nooit te voren is het oppassen geblazen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties