D-Day voor BoJo, vandaag stemming bij de Torries over zijn politieke toekomst

D-Day voor BoJo, vandaag stemming bij de Torries over zijn politieke toekomst

78 jaar na D-Day is het vandaag voor de Britse premier Boris Johnson ook een belangrijke dag. Vanavond stemmen de Torries over Johnsons politieke toekomst. Is het einde van het premierschap van BoJo nabij?

Johnson is in opspraak geraakt door zijn illegale feestjes op Downing Street 10 gedurende de lockdown. Net als in Nederland mochten er in het Verenigd Koninkrijk ook maar 2 mensen in een woning zijn dus feestjes waren uit den boze. Steeds meer Torries willen dat Johnson om dit feit vertrekt. Arme Johnson als hij in Nederland premier was geweest dan kom je met zo'n schandaal gewoon weg. De autocratische leugenaar Mark Rutte komt namelijk overal mee weg.

Het gedrag van BoJo manifesteert zich als een olifant die door de porseleinkast gaat. Johnson ligt daarom onder vuur bij een aantal Conservatieven. De schuld van de uit de hand gelopen feestjes tijdens de lockdown op Downing Street 10 schuift Johnson in de schoenen van zijn stafleden, zij hebben namelijk de alcohol en de pizza's laten aanrukken. ,,Het bijwonen van borrels hoort bij mijn werk”, stelt Boris Johnson. Bij het elitaire gedeelte van de Torries schoot deze verklaring in het verkeerde keelgat.

Vanavond stemmen 359 conservatieve parlementsleden over de politieke toekomst van Johnson. Als 180 Torries voor de motie van wantrouwen stemmen dan betekent dit het einde van de eerste premierschap van Boris Johnson. Net als Boris Johnson zijn grote voorbeeld, sir Winston Churchill, beschikt hij over de x-factor. Mocht Johnson vanavond weg worden gestemd is de verwachting dat hij politiek gezien niet dood is. Johnson zelf rekent erop dat zijn tegenstanders en critici in de minderheid zijn en daarom de stemming overleeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties