vanderplas

Na felle kritiek verwijdert Caroline van der Plas tweet: 'Christelijke feestdag inruilen voor vrije Bevrijdingsdag?'

Politiekmei 06 2022, 9:55
BBB-leider Caroline van der Plas is vreselijk afgegaan op Twitter omdat ze aangaf het een prima idee te vinden om een christelijke feestdag (vrije dag) in te ruilen voor vrij op Bevrijdingsdag. Vervolgens vroeg ze haar volgers welke christelijke dag er dan aan zou moeten geloven. Na felle kritiek op dit belachelijke voorstel heeft ze haar keutel maar weer snel ingetrokken - met een schop naar de mensen die haar bekritiseerden.
Het was heel apart om te zien gisteren. Caroline van der Plas van BBB gaf opeens aan op Twitter dat ze best wat voelde voor het idee om "een christelijke feestdag" in te ruilen voor vrij op Bevrijdingsdag. Vervolgens publiceerde ze een peilinkje erbij op Twitter met de vraag welke christelijke feestdag eraan zou moeten geloven wat haar volgers betreft: een paasdag, een pinksterdag, etc.

Kritiek

Dit kwam haar op heel wat kritiek te staan. De meest milde kritiek was: waarom één afschaffen? Een vrije dag erbij kan toch óók?

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Maar de meest feedback was fel. Mensen hadden het gevoel dat ze de christelijke cultuur ondermijnt. En nee, daar worden zij niet blij van.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

En zo ging het nog even door. Uiteindelijk besloot ze daarom zelf om haar peiling weg te halen, maar daarbij gaf ze wel een sneer naar haar critici:

Ik ga dit peilinkje maar weer weghalen. Een deel van Twitterend Nederland is helemaal van de rel. Denkt dat ik christelijke tradities weg wil hebben, dat er gemene spelletjes worden gespeeld en dat het onderdeel is van een groot complot. Zucht.

61
Reply
Interessant genoeg kwam Van der Plas vervolgens nog met een tweet waarin ze stelt dat ze eigenlijk wel drie vrije dagen achter elkaar wil: 4 mei, 5 mei én 6 mei. Maar, stelt ze daarbij, de kans dat er een vrije dag extra bijkomt lijkt haar gering. Dus dan zouden er zelfs drie dagen ingeruild moeten worden.

Nou, inderdaad zeg. Extra vrije dag mag van mij ook. Denk alleen niet dat die het gaat halen. 4 mei mag van mij ook een vrije dag zijn. 6 mei ook. Moord op Pim Fortuyn. Laten we er de Week van het Vrije woord van maken 4-5-6 mei. Met alles erop en eraan.

11
Reply
Het zijn van die aparte reacties van politici. Van der Plas is een sympathieke nieuwkomer, maar deze reactie op kritiek is natuurlijk héél Haags. Mensen zijn trots op hun cultuur. Als je een vrije christelijke feestdag zomaar even wilt inruilen - of zelfs speelt met die gedachte - geef je onze cultuur en tradities nóg verder op. Daar hebben mensen geen behoefte meer aan. We willen méér Nederlandse cultuur, niet minder. Méér tradities, niet het kleine beetje dat nog over is óók ondermijnen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Overigens zijn boeren - de natuurlijk achterban van Van der Plas - vaak gelovig (christelijk), en nog kerk gaand ook. Electoraal gezien zijn dit soort opmerkingen van haar dus ook niet handig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten