Na felle kritiek verwijdert Caroline van der Plas tweet: 'Christelijke feestdag inruilen voor vrije Bevrijdingsdag?'

Na felle kritiek verwijdert Caroline van der Plas tweet: 'Christelijke feestdag inruilen voor vrije Bevrijdingsdag?'

Caroline van der Plas aan de interruptiemicrofoon. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

BBB-leider Caroline van der Plas is vreselijk afgegaan op Twitter omdat ze aangaf het een prima idee te vinden om een christelijke feestdag (vrije dag) in te ruilen voor vrij op Bevrijdingsdag. Vervolgens vroeg ze haar volgers welke christelijke dag er dan aan zou moeten geloven. Na felle kritiek op dit belachelijke voorstel heeft ze haar keutel maar weer snel ingetrokken - met een schop naar de mensen die haar bekritiseerden.

Het was heel apart om te zien gisteren. Caroline van der Plas van BBB gaf opeens aan op Twitter dat ze best wat voelde voor het idee om "een christelijke feestdag" in te ruilen voor vrij op Bevrijdingsdag. Vervolgens publiceerde ze een peilinkje erbij op Twitter met de vraag welke christelijke feestdag eraan zou moeten geloven wat haar volgers betreft: een paasdag, een pinksterdag, etc.

Kritiek

Dit kwam haar op heel wat kritiek te staan. De meest milde kritiek was: waarom één afschaffen? Een vrije dag erbij kan toch óók?

Maar de meest feedback was fel. Mensen hadden het gevoel dat ze de christelijke cultuur ondermijnt. En nee, daar worden zij niet blij van.

En zo ging het nog even door. Uiteindelijk besloot ze daarom zelf om haar peiling weg te halen, maar daarbij gaf ze wel een sneer naar haar critici:

Interessant genoeg kwam Van der Plas vervolgens nog met een tweet waarin ze stelt dat ze eigenlijk wel drie vrije dagen achter elkaar wil: 4 mei, 5 mei én 6 mei. Maar, stelt ze daarbij, de kans dat er een vrije dag extra bijkomt lijkt haar gering. Dus dan zouden er zelfs drie dagen ingeruild moeten worden.

Het zijn van die aparte reacties van politici. Van der Plas is een sympathieke nieuwkomer, maar deze reactie op kritiek is natuurlijk héél Haags. Mensen zijn trots op hun cultuur. Als je een vrije christelijke feestdag zomaar even wilt inruilen - of zelfs speelt met die gedachte - geef je onze cultuur en tradities nóg verder op. Daar hebben mensen geen behoefte meer aan. We willen méér Nederlandse cultuur, niet minder. Méér tradities, niet het kleine beetje dat nog over is óók ondermijnen.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Overigens zijn boeren - de natuurlijk achterban van Van der Plas - vaak gelovig (christelijk), en nog kerk gaand ook. Electoraal gezien zijn dit soort opmerkingen van haar dus ook niet handig.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer