Screen Shot 2022 04 23 at 120326

Baudet en Van der Plas botsen hard met elkaar: 'Ze glundert trots bij een compliment van het kartel'

Politiekapr 23 2022, 10:58
Nadat Caroline van der Plas (BBB) heel blij verkondigde dat ze complimenten kreeg voor haar werk van de PvdA werd ze aangepakt door Thierry Baudet. Die vindt positieve opmerkingen van het kartel namelijk eerder een teken dat je iets verkeerd doet dan dat je goed bezig bent. Van der Plas reageerde daarop met de opmerking dat ze Baudets "zorgen" "kinderlijk aandoenlijk" vindt.
Gisteren deelde Caroline van der Plas (BBB) trots een filmpje op Twitter. Ze had namelijk complimenten gekregen van Habtamu de Hoop, Tweede Kamerlid voor de PvdA. Die had in een debat gezegd dat hij vindt dat Van der Plas het "eigenlijk" best "goed" doet.
Van der Plas reageerde dus trots op de lovende woorden, maar er zat wel een addertje onder het gras; De Hoop zou het namelijk nog mooier vinden als Van der Plas verkaste naar een Waterschap.
Thierry Baudet: een slecht teken
FVD-leider Thierry Baudet spreekt Van der Plas erop aan dat ze trots lijkt te zijn op de feedback van de PvdA. Want in zijn ogen is elk compliment van het partijkartel juist eerder een waarschuwing dan iets anders.
"Caroline krijgt complimentjes van het kartel," schrijft Baudet. "Dan weet je dat je iets gruwelijk fout doet. Maar in plaats daarvan begint ze te glunderen van trots en wordt ze bijna emotioneel. Zo veelzeggend. Ze wordt zó gewaardeerd; nog even en ze mag ‘erbij horen’!" Vervolgens noemt hij haar "controlled opposition."

Caroline krijgt complimentjes van het kartel. Dan weet je dat je iets gruwelijk fout doet. Maar in plaats daarvan begint ze te glunderen van trots en wordt ze bijna emotioneel. Zo veelzeggend. Ze wordt zó gewaardeerd; nog even en ze mag ‘erbij horen’! #controlledOpposition

Caroline van der Plas
Caroline van der Plas
@lientje1967

.@HabtamudeHoop van de @PvdA vroeg me vanavond tijdens debat #geborgdezetels hoe hij vond dat het ging met BBB, na een jaartje Tweede Kamer 👇😉

890
Reply
Daarop reageert Van der Plas met de opmerking dat ze zijn zorgen om haar welzijn "kinderlijk aandoenlijk" vindt.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het gebeurt niet vaak dat deze twee met elkaar in de clinch gaan. Ze worden in de media vaak allebei "populisten" genoemd, hoewel Van der Plas meerdere keren heeft gezegd dat ze zichzelf niet ziet als "rechts." In de reacties onder de tweets zie je van FVD'ers veel bijval voor Baudet, hoewel er ook wat mensen zijn die daar anders over denken. De opmerking van Van der Plas kan ik overigens niet plaatsen. Want wat er "kinderlijk" is aan wat Baudet zegt ontgaat me volledig; het punt dat je kritisch moet zijn op het kartel, paranoide bijna zelfs, lijkt me volkomen terecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten