16389706657 dbddac91b2 c

Impactloze OV-acties: Tieners mishandelen conducteur in Purmerend

Binnenlandmei 01, 19:00
Een week geleden werden de treinen in Nederland drie minuten stilgezet om aandacht te vragen voor geweld tegen OV-personeel. De nietszeggende actie (waarbij in het weekend de treinen 's avonds om 23.00 uur stil werden gezet) heeft zoals verwacht weinig uitgehaald, aangezien het gisteravond wederom raak was.
Een 13- en 14-jarige jongen zijn aangehouden vanwege de mishandeling van een conducteur, waarbij de NS-medewerker werd bespuugd, geslagen en geschopt. De twee kornuiten gingen er na de aftakeling van de conducteur op het station in Purmerend vandoor, maar werden vervolgens gelukkig toch in de kraag gevat. De beide tieners zitten nog altijd achter slot en grendel, en de conducteur heeft inmiddels aangifte gedaan.
Geweld tegen OV-personeel is onacceptabel volgens de politie. "Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Daders worden met prioriteit voor de rechter gebracht en er wordt een straf geëist die drie keer zo hoog is."
Het is heel goed dat er eindelijk eens harder wordt opgetreden, al kun je jezelf wel afvragen waarom deze hardere maatregelen bijvoorbeeld niet gelden voor de beroepsdemonstranten van Extinction Rebellion, die onderhand bijna iedere week wel weer een snelweg blokkeren. Het zou toch fantastisch zijn als dit soort figuren een soortgelijke behandeling krijgen?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Ook het treintraject tussen Zwolle en Emmen is inmiddels een broeinest van criminaliteit en geweld, waarbij het aantal incidenten het eerste kwartaal van 2024 maar liefst acht keer zo hoog ligt als in dezelfde periode vorig jaar. Een zachte hand, symbolische acties, enzovoort werken niet. Dat is inmiddels wel duidelijk geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten