frits

-Frits Bosch- Hamas’ seksueel geweld op 7 oktober 2023 onthuld in documentaire

Opinieapr 29, 12:00
Er is een documentaire ‘Scream before Silence’ van Sheryl Sandberg die de verkrachtingen en de moorden van Hamas op 7 oktober 2023 onthult.
“De wereld moet weten en zien wat er toen gebeurd is” zegt Sandberg. “Op 7 oktober kwam naar buiten dat een slachting plaatsvindt, maar de gebruikelijke mensen negeerden het of ontkenden het, vertelde zij. Hartverscheurende beelden van mensen bloedend en verkracht aan een boom gebonden of vermoord op de grond. De documentaire bewijst dat Hamas Israëlische vrouwen en kinderen op de korrel hadden. Dit is etnisch genocide van een beestachtige wreedheid. Palestijnse activisten ontkennen de slachting. Op de universiteiten zijn Joden niet veilig. Feiten, hoe overtuigend ook, worden niet voor waar aangenomen. Deze documentaire helpt ze uit de droom. En nog steeds zitten gijzelaars gevangen en worden ze verkracht. Het is goed dat deze documentaire er is. Dagelijks krijgen we de beelden uit Gaza, maar nu is er eindelijk beeld van wat de aanleiding is van deze oorlog. De oorlog zou direct afgelopen zijn als gijzelaars vrij en wapens worden neergelegd. Hamas doet dat niet zodat wederzijds lijden doorgaat. Hamas’ genocide is to blame. Tegen activisten zou ik zeggen: “ga eens van het omgekeerde uit en dat je familieleden vermoord en verkracht zouden zijn. Wat zou je reactie dan zijn”? Sream before Silence gaan zien.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten