shutterstock 1381748456

Wat?! 27-jarige vrouw uit Den Bosch vast voor betrokkenheid bij moordaanslag op Spaanse politicus

Buitenlandmei 01, 20:00
Een 27-jarige vrouw uit Den Bosch wordt vastgehouden op verdenking van betrokkenheid bij een moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo Vidal-Quadras (78). De aanhouding vond afgelopen vrijdag plaats op verzoek van de Spaanse autoriteiten.
De vrouw wordt beschuldigd van verschillende misdrijven met betrekking tot de voorbereiding en financiering van de aanslag die op 9 november plaatsvond in Madrid, waarbij Vidal-Quadras naar verluidt door een huurmoordenaar in het hoofd werd geschoten. Het is een wonder dat de politicus de aanslag heeft overleefd.
De Spaanse politie heeft tot dusver geen motief bekendgemaakt voor deze verontrustende daad van geweld. Vidal-Quadras heeft echter gesuggereerd dat Iran mogelijk achter de aanslag zit, wellicht vanwege zijn nauwe banden met de Iraanse oppositie.
Alejo Vidal-Quadras heeft een kleurrijke politieke achtergrond. Aanvankelijk gekozen op de lijst van de Volkspartij, verruilde hij in 2014 zijn politieke affiliatie voor de opkomende partij Vox. Hij was de koploper voor Vox bij de Europese verkiezingen van 2014, hoewel de partij er niet in slaagde een zetel te veroveren. Vidal-Quadras staat bekend als een fervent verdediger van Israëlische belangen binnen de Europese Unie en is lid van de Europese Vrienden van Israël, een lobbygroep die deze belangen behartigt.
De arrestatie van de vrouw uit Den Bosch heeft een schokgolf van verbijstering en speculatie veroorzaakt in zowel Nederland als Spanje. Mensen vragen zich af wat haar motieven zouden kunnen zijn en of ze handelde als een individu of in opdracht van anderen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De verdachte blijft voorlopig in hechtenis in afwachting van haar verschijning voor de rechtbank. De rechtbank zal uiteindelijk beslissen of ze wordt overgeleverd aan Spanje om daar terecht te staan voor haar vermeende misdaden. Volgens een woordvoerder van het OM kan het nog twee tot drie maanden duren voordat deze zitting plaatsvindt, wat de tijd geeft voor een grondig onderzoek naar alle aspecten van deze verontrustende zaak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten