shutterstock 651846142

Bizar! Doorgedraaide gek zaait dood en verderf in Londen: 14-jarige vermoord met een zwaard

Buitenlandmei 01, 13:00
Een bizar verhaal uit het Verenigd Koninkrijk, waarbij in de hoofdstad Londen een 14-jarige jongen is vermoord door een 'verward persoon' met een zwaard. Met een zwaard! Nog eens 4 anderen raakten gewond; de politie heeft een 36-jarige man aangehouden.
"Het was heel beangstigend, niet iets waarvan je verwacht dat het voor je huis gebeurt", zegt een ooggetuige tegen de Britse tv-zender Sky News. De slachtoffers zijn allemaal naar het ziekenhuis overgebracht, waarbij de 14-jarige jongen aan zijn verwondingen is overleden, zo meldt de BBC. Naast de vermoorde tiener gaat het om twee gewonde agenten en twee burgers.
De verdachte reed met zijn auto in op een huis in de wijk Hainault, waar hij twee agenten en verschillende burgers zou hebben aangevallen. De politie sluit terrorisme als motief uit. Ook wordt er niet naar eventuele andere verdachten gezocht. Het gaat hier dus wederom om een 'verward persoon', waarbij de afkomst van de dader niet bekend is gemaakt. Ook is niet duidelijk of de dader een bekende is van de politie.
De Londense burgemeester Sadiq Khan reageert geschokt en heeft aangekondigd dat er extra gepatrouilleerd wordt, zo meldt de BBC. Verschillende politici hebben hun medeleven geuit maar roepen tegelijkertijd op om niet te speculeren over de toedracht van de tragische gebeurtenis, wat op zichzelf toch enige vraagtekens oproept en waarom er niet duidelijk wordt gecommuniceerd over de aanleiding van het incident.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Gaat het hier weer om een doorgedraaide kansparel, of hebben te maken met een Weiteveen-achtige situatie? Op beelden die circuleren op X/Twitter lijkt het onwaarschijnlijk dat het iemand is met een jihadistisch motief maar eerder een gevalletje GGZ is. Een uit de hand gelopen burenruzie of iets dergelijks lijkt ook niet het geval te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten