2023 01 11 2

Klachten over kwalificering Israël als 'apartheidsregime' in talkshow Op1 ontvangen door NPO-Ombudsman

Binnenlandjan 11 2023, 14:30
De Ombudsman van de NPO heeft recentelijk klachten ontvangen over de kwalificering van Israël als een 'apartheidsregime' in de talkshow Op1. Volgens de klagers is de uitspraak van presentatrice Natasja Gibbs in strijd met de Journalistieke Code van de publieke omroep.
Chris Aalberts, een journalist en columnist, heeft zich uitgesproken over deze kwestie op Twitter. Hij beschreef het als een "rare discussie" en merkte op dat de presentatrice van Op1 vaardig is in debatteren en haar standpunten verdedigt. Aalberts wees erop dat dit in programma's als Ongehoord Nederland niet het geval is vanwege de eenzijdige gastenkeuze. Aalberts is ontzettend hypocriet. De praatprogramma's zoals Op1 zijn ontzettend eenzijdig. De gasten die daar aanschuiven maken allemaal onderdeel uit van het partijkartel. Ze verkondigen allemaal het politiek correcte evangelie waarin het globalisme en klimaat heilig zijn. Laten we eerlijk wezen dat elke omroep een stroming uit onze samenleving vertegenwoordigt. Aalberts moet daarom niet zeuren dat er bij Ongehoord Nieuws alleen mensen aanschuiven die niet uit de politiek correcte grachtengordel koen.
De journalistieke code van de NPO vereist dat programma's van de publieke omroep objectief en onpartijdig zijn en dat het presenteren van feiten correct moet zijn. De Ombudsman zal nu onderzoeken of de uitspraak van Natasja Gibbs voldoet aan deze eisen. Het is belangrijk om te benadrukken dat het gebruik van termen zoals "apartheidsregime" complex en omstreden kwesties oproepen, en een afgewogen benadering en precieze uitleg is vaak noodzakelijk.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Gelijke monniken, gelijke kappen. De ombudsman van de NPO kan niet anders dan Op1 net zo scherp beoordelen als Ongehoord Nieuws van omroep Ongehoord Nederland. Zo niet, dan is er sprake van willekeur en dan wordt het tijd voor een Kamerdebat over het functioneren van de ombudsman van de NPO.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten