protest g7b97376a6 1920

Knetter! XR-Klimaatactivisten willen opnieuw de A12 blokkeren en zetten kinderen in als schild

Binnenlandsep 10 2023, 11:00
Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) lijken vastberaden om de grenzen van hun protestacties op te zoeken en te overschrijden. Afgelopen zaterdag werden meer dan 2.400 demonstranten gearresteerd nadat ze de A12 in Den Haag blokkeerden, en nu dreigen ze opnieuw hetzelfde te doen. Ditmaal is er echter een verontrustende ontwikkeling: XR heeft aangekondigd minderjarigen in te zetten voor hun maatschappij ontwrichtende acties. Dit is niet alleen onacceptabel, maar het vormt ook een gevaarlijke escalatie van hun proteststrategie.
Hoewel het recht op protest in onze samenleving moet worden gerespecteerd, is het belangrijk om op te merken dat het blokkeren van cruciale snelwegen geen effectieve methode is om de gewenste verandering te bewerkstelligen. Deze acties verstoren het normale dagelijkse leven van burgers, leiden tot verkeersopstoppingen en brengen zelfs mensenlevens in gevaar.
Wat nog zorgwekkender is, is dat XR nu minderjarigen bij deze gevaarlijke acties betrekt. Het nieuws dat tientallen minderjarigen werden gearresteerd tijdens de blokkade op zaterdag is schokkend. Het is ronduit absurd dat deze jongeren hun kostbare tijd niet besteden aan hun onderwijs en persoonlijke ontwikkeling, maar in plaats daarvan hun veiligheid op het spel zetten in potentiële gevaarlijke protestacties, en dit alles onder invloed van de radicale, doorgedraaide linkse huismoeders.
Maurice de Hond en Ronald Plasterk hebben eerder gewaarschuwd voor het gevaar van klimaatactivisten, en het lijkt erop dat hun zorgen gegrond zijn. Het gebruik van minderjarigen in protestacties toont aan dat XR bereid is om steeds verder te gaan om hun boodschap kracht bij te zetten. Dit is niet de manier waarop we in een democratische samenleving verandering moeten bewerkstelligen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Bovendien is XR bezig met het trainen van mensen voor dit soort blokkades, wat de situatie nog zorgwekkender maakt. Het lijkt erop dat ze vastbesloten zijn om hun acties frequenter en mogelijk gewelddadiger te maken. Dit is een gevaarlijke weg die leidt tot escalatie en polarisatie, en het doet afbreuk aan het vreedzame protest dat essentieel is voor een gezonde democratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten