michaelvdgalien 7 radical leftist male bankers of between 35 6267822f 5a60 423e b0c8 23f04023cb6c 3

Knettergek! ABN Amro pleit voor verplicht klimaatlabel: "Tijd voor Nederland om de blinddoek af te doen"

Binnenlandfeb 22 , 9:00
In een opmerkelijk voorstel dat momenteel ter tafel ligt, stellen ABN Amro, ING en Rabobank voor om huiseigenaren te verplichten een klimaatlabel aan te schaffen. Deze banken beweren dat huiseigenaren onvoldoende bewust zijn van klimaatrisico's, zoals overstromingen en funderingsschade, en dat een verplicht klimaatlabel de oplossing is om hen hiervan bewust te maken.
Sandra Phlippen, hoofdeconoom van ABN Amro, verkondigt stellig dat het tijd is voor Nederland om de "blinddoek af te doen”. Het lijkt echter eerder de banken zelf te zijn die een onrealistisch beeld schetsen door te suggereren dat een verplicht klimaatlabel de algehele oplossing is voor het zo'n nota bene zelfverzonnen klimaatprobleem.
Het rapport benadrukt de stijgende kosten van klimaatverandering en -beleid voor huiseigenaren. De oproep van de banken voor een verplichte financiële last voor huiseigenaren, zonder duidelijke uitleg over de concrete voordelen van klimaatlabel, is niet alleen onredelijk maar ook verontrustend.
Het grootste bezwaar van het rapport betreft de verduurzaming van huizen en gebouwen, waarvoor miljarden nodig zouden zijn om de openbare ruimte aan te passen aan klimaatgerelateerde problemen. De suggestie dat huiseigenaren deze kosten gemakkelijk kunnen dragen vanwege de overwaarde op de woningmarkt is simplistisch en getuigt van een schrijnend gebrek aan realiteitszin.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
De banken lijken te vergeten dat niet alle huishoudens in Nederland financieel in staat zijn om dergelijke kosten te dragen. Het minimaliseren van funderingsschade als herstelbaar met "een paar duizend euro" getuigt van een schokkende minachting voor de financiële realiteit van veel huiseigenaren.
Het is hoog tijd dat deze banken hun utopische plannen heroverwegen en zich richten op haalbare en eerlijke oplossingen. Er zijn wel wat belangrijkere zaken die verbetering nodig hebben in plaats van het nog meer opdringen van de klimaatgekte met alle bureaucratische rompslomp die erbij komt kijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten