shutterstock 2105308001

LBVSO terecht woest: 'Wel extra bussen voor Zandvoort, maar niet voor leerlingen in speciaal onderwijs'

Binnenlandsep 04 2022, 12:00
LBVSO is gefrustreerd. En dat is niet zo gek. Maandenlang komen leerlingen voor het speciaal voortgezet onderwijs 1-4 uren te laat op school omdat er niet genoeg bussen rijden. Maar nu bij de Grand Prix van Zandvoort kunnen er opeens wel extra bussen worden ingezet. "Heel zuur," zegt de organisatie terecht.
Leerlingenbelang Voortgezet Speciaal Onderwijs zet zich in voor zo'n 50.000 Nederlandse leerlingen in het speciale onderwijs. Deze leerlingen zijn altijd al het ondergeschoven kindje, maar dat is tegenwoordig nog meer het geval.
Dit komt onder meer doordat er hoegenaamd niet genoeg bussen en buschauffeurs zijn om leerlingen in het speciaal onderwijs naar school te rijden. Daardoor zijn zij vaak één uur tot zelfs vier uur (te laat) op school. Dat heeft natuurlijk een enorme impact op hun scholing.
Maar het is LBVSO opgevallen dat er opeens geen bussen- en buschauffeurtekorten zijn als er extra mensen vervoerd moeten worden vanwege de Grand Prix in Zandvoort. Dan kan álles. U vraagt, wij draaien.
"Mogen wij delen dat het heel zuur is dat de busvervoerders voor #ZandvoortGP elke 10 min extra bussen en chauffeurs weten in te zetten maar niet voor hun #leerlingenvervoer waardoor leerlingen van het speciaal onderwijs maandenlang NIET of 1-4 uur te laat op school aankomen?" vraagt LBVSO op Twitter.
Ja dat mag, en ja, jullie hebben een goed punt. Zelfs een echte Formule 1-fan als ik moet toegeven: dat is inderdaad heel zuur, en ook volstrekt belachelijk.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Let wel, het is niet belachelijk dat dit kan bij de Grand Prix... Dat is het probleem niet. Nee, het probleem is dat het zogenaamd niet kan voor de leerlingen in kwestie. Sterker, dat is een grof schandaal. 
Bij de Grand Prix wil iedereen laten zien hoe geweldig we dit soort dingen kunnen organiseren. 'Nederland er goed opzetten.' Leuk, die insteek. Maar het zou nog veel leuker zijn als gewone Nederlanders in gewone tijden op dezelfde manier behandeld worden; niet omdat het goed is voor ons 'imago' maar omdat je dingen goed regelt voor je eigen mensen, punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten