screen shot 2022 08 05 at 14

Caroline van der Plas (BBB) zet Sander Schimmelpenninck op z'n plek: 'Boeren uitgekocht voor 2,5 miljoen? Ja, maar die lost eerst z'n schuld af'

Binnenlandsep 04 2022, 13:45
Het ranzige linkse haatbaasje Sander Schimmelpenninck heeft weer eens hard uitgehaald naar gewone mensen die door de overheid van hun land gedwongen worden. Want er zijn boeren die uitgekocht worden. Voor een miljoenenbedrag, natuurlijk. Dat vindt hij héél erg.
Sander Schimmelpenninck haalt op ongelooflijk laaghartige wijze uit naar boeren die uitgekocht zijn. Het gaat logischerwijze om een bedrag "in de miljoenen." Grond is nou eenmaal veel geld waard. Schimmeltje vindt dat belachelijk. Want als man van adel wiens voorouders letterlijk honderden jaren op gewone burgers parasiteren is hij natuurlijk moreel superieur. Oh wacht.
Caroline van der Plas reageert daar direct op. "Eerst schulden aflossen. Kijken wat er dan nog overblijft Sander. Misschien kun je die boeren zelf even bellen? Gewoon even vragen wat er 'overblijft' na jaren miljoenen te hebben geïnvesteerd," stelt zij volkomen terecht.
Een heel goed punt, natuurlijk. Boeren hebben bakken en bakken in hun bedrijf gestopt. Als ze 'uitgekocht worden' zijn al die investeringen weggegooid geld. Het is nogal wiedes dat ze die investeringen (in ieder geval deels) terug willen zien.
En trouwens, als die mensen ophouden met hun bedrijf, dan zijn ze zonder inkomen. En dat niet alleen: ze zijn ook hun woning kwijt. Ze moeten dus flink wat geld ontvangen zodat ze niet de rest van hun leven in de mineur zetten.
Daar komt nog eens bij dat als iemand niet moet zeuren over "kinderen die geld krijgen" (de kinderen van de boer in kwestie), dan is het wel een stuk verdriet dat van adel is. De 'adel' heeft eeuwenlang geteerd op geld van ouders, grootouders en andere voorouders - geld dat zij op hun beurt gestolen hebben van de gewone burger.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ze worden in ons land echt niet veel viezer gemaakt dan Sander Schimmelpenninck. Deze man heeft werkelijk geen moreel kompas. Sterker nog, hij is ronduit kwaadaardig. En als echte telg van een adelijk geslacht kijkt hij neer op het gewone volk.
Dat gewone volk - jij en ik - moeten hém dienen. Die walgelijke houding van dit mannetje blijkt elke dag weer, uit alles. Er is bij dat elitaire tuig werkelijk niets veranderd.
Nou, slecht nieuws voor meneer: wij 'gewoon volk' zijn daar al lang klaar mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten