1024px Frans Klein directeur televisie NPO in 2015

LOLWUT? NPO-directeur Frans Klein stapt NIET op na DWDD-Gate: 'Hij legt zijn functie TIJDELIJK neer'

Binnenlandnov 22 2022, 14:30
Na de controverse rond De Wereld Draait Door zou je denken dat de man die toentertijd eigenlijk de hoogste betrokken baas was bij de productie van dat programma, Frans Klein, zou opstappen bij de NPO, waar hij tegenwoordig directeur van is. Maar nee, niets is minder waar. Frans blijft namelijk volhouden dat hij "es nicht gewusst" heeft. Hem valt dus niets te verwijten. Maar hé, omdat hij zo'n lieve kerel is doet hij wel tijdelijk een stapje terug. Zodat er een "onafhankelijke" onderzoek uitgevoerd kan worden.
Frans Klein is door veel mensen met kennis van zaken ervan beschuldigd dat hij wist dat Matthijs van Nieuwkerk zich jarenlang als een tiran heeft misdragen op de vloer bij DWDD... maar dat hij daar niets aan deed. Opzettelijk niet, want Van Nieuwkerk en zijn programma waren een grote moneymaker
Volgens meneer Klein is dat allemaal onzin. Hij wist er niets van! Niemand had bij hem geklaagd. En als ze dat wel gedaan hadden, nou, dan was het hem niet duidelijk dat het echt om systematisch wangedrag ging in plaats van, zeg, een incidentje hier en daar.
Waarschijnlijk had meneertje koekepeertje gedacht dat iedereen die uitleg zou accepteren. Helaas is niets minder waar. Er wordt niet alleen geschreeuwd om het spreekwoordelijke hoofd van Van Nieuwkerk zelf, maar ook om dat van Klein.
Om die roep nu te laten verstillen kondigt Klein heel trots aan dat hij toch maar tijdelijk een stapje terugdoet. Niet omdat hij iets verkeerd heeft gedaan - echt niet! - maar omdat hij er zo voor wil zorgen dat niemand zich kan afvragen of het "onafhankelijke onderzoek" van de NPO naar het wangedrag van Van Nieuwkerk wel echt onafhankelijk ís.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Volgens steeds meer waarnemers is het ronduit bizar te noemen dat er naast Van Nieuwkerk geen mensen zijn die hun consequenties hebben getrokken de afgelopen dagen. Als er iets duidelijk is, zeggen zij, dan is het namelijk dat Van Nieuwkerk zich alleen zo vernederend kon gedragen omdat de omroepbazen en eindproducenten hem daarmee weg lieten komen.
Daarbij wordt met name de naam van Frans Klein vaak genoemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten