1739177191 237659d085 c

Miljoenenstrop voor Den Haag door misleiding rondom project Amare

Binnenlandsep 08 2023, 12:00
De stad Den Haag kampt met een enorme financiële tegenvaller, die het gevolg lijkt te zijn van misleiding en het bewust onthouden van cruciale informatie aan de gemeenteraad rondom het project Amare. Dat blijkt uit recente onthullingen. De totale financiële impact van het project bedraagt tussen de 548 en 658 miljoen euro, waarvan al 265 miljoen euro is uitgegeven.
In een eerste reactie heeft de partij Hart voor Den Haag aangegeven geschokt te zijn door deze ontwikkelingen. Volgens fractievoorzitter Richard de Mos en financieel woordvoerder Rachid Guernaoui zagen bepaalde elitaire partijen en wethouders het Amare-project als een persoonlijk prestigeproject. Hierdoor zouden de belangen van de stad en haar inwoners volledig uit het oog zijn verloren.
Hart voor Den Haag heeft aangekondigd het rapport over de kwestie door een team van deskundigen te laten onderzoeken. De Mos spreekt zelfs over "bestuurlijk kannibalisme" en roept op tot een grondig onderzoek naar het gedrag van voormalige collegeleden. Er zijn tal van vragen over de aanpak en de gevolgen van deze zaak. Er heerst ook bezorgdheid over de heersende cultuur binnen het stadhuis waarin ambtenaren worden geslachtofferd. Een recent voorbeeld is topambtenaar Henk Harms, die onder druk onrealistische opdrachten zou hebben moeten uitvoeren.
Bovendien lijken eerdere zorgen van Hart voor Den Haag over de plannen rond het Spuiforum werkelijkheid te worden. De Mos en Guernaoui bekritiseren het feit dat het college onrealistische of onjuiste informatie heeft gepresenteerd, vooral wat betreft de onderhoudskosten en de financiële impact van Amare. De verwarring rond de sponsorgelden, waarvan het college wist dat deze onrealistisch hoog waren, wordt door hen bestempeld als "absolute doodzonde".
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Richard de Mos heeft aangegeven het rapport in de komende dagen grondig te zullen bestuderen. "Dit is nog lang niet het einde van deze zaak," waarschuwde De Mos. De consequenties van het onderzoek voor de betrokken bestuurders zullen in de nabije toekomst duidelijk worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten