vliegen duur gezin

Nederlanders zijn het zat: geen verzengende hitte meer tijdens de zomervakantie

Binnenlandapr 22, 9:30
Terwijl de klimaatapostelen weer hun jaarlijkse klaagzang aanheffen over de oplopende temperaturen en noodweer, laten recente cijfers zien dat Nederlanders een stuk pragmatischer zijn dan deze doemdenkers ons willen doen geloven. Ja, 38 procent van de Nederlanders past hun zomervakantieplannen aan, maar laten we wel wezen, is dat niet gewoon gezond verstand gebruiken in plaats van paniekerig reageren op klimaatverandering?
Vorig jaar was inderdaad een zomer met flinke uitschieters, van hittegolven in Zuid-Europa tot onverwachte stormen die vakantieplannen in de war schopten. Maar om dit direct te koppelen aan een of andere wereldwijde klimaatcatastrofe? Kom nou. We zijn gewoon getuige van het weer in al zijn natuurlijke grilligheid. Italiaanse steden die adviseren om tijdens de piekuren uit de zon te blijven, is niets meer dan lokaal bestuur dat overdreven voorzichtig is, niet het bewijs van een planeet in de laatste fasen van een ecologische apocalyps.
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen meldt dat één op de vijf Nederlanders kiest voor een andere bestemming vanwege het weer. Goed zo! Dat is adaptief gedrag, geen onderwerping aan klimaathysterie. Mensen kiezen er gewoon voor om niet in een hittegolf te bakken of in een storm te kamperen. Dat heet slim zijn.
Verder blijkt dat 43 procent van de Nederlanders liever hun vakantieperiode aanpast dan hun bestemming. Ook dat is logisch en praktisch. Het is geen teken van klimaatpaniek, maar van mensen die hun eigen comfort serieus nemen. En die 18 procent die vaker lastminute boekt? Dat zijn gewoon slimme consumenten die de beste deal willen scoren, niet bange schapen die op de vlucht slaan voor de klimaatwolf.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Laten we dus ophouden met het drama over hoe klimaatverandering onze vakanties zou ruïneren. Nederlanders zijn nuchter en passen zich aan; ze rennen niet angstig rond bij het eerste teken van zonneschijn of een regenbui. Het is tijd dat we stoppen met het opblazen van elk weerfenomeen tot epische proporties. Geniet van de zomer, waar je ook bent, en laat de klimaatalarmisten hun sombere voorspellingen bewaren voor wie het horen wil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten