Nederlandse Gemeenten én Nationale Politie: 'Over paar jaar is afsteken vuurwerk verboden'

Binnenlanddec 29 2023, 15:00
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten én de Nationale Politie zeggen dat een vuurwerkverbod - ook tijdens Oud en Nieuw - extreem dichtbij is. Sterker nog, beide organisaties stellen dat zo'n verbod er over maximaal een paar jaar vrijwel zeker komt. Als je van vuurwerk houdt moet je er dit jaar dus nog maar even van genieten. Volgend jaar of het jaar erop is het vast gedaan.
De elites voeren al jaren een oorlog tegen vuurwerk. Mensen die zelf vuurwerk afschieten? Die lol hebben? Die plezier maken? Die van de avond genieten én een oude traditie in stand houden? Dát kan niet! Wat denkt dat ranzige plebs eigenlijk?! Echte feestjes zijn voor de elites, niet voor dát tuig van de richel!
Het heeft even geduurd, maar die oorlog tegen vuurwerk begint eindelijk effect te sorteren. Volgens de Nationale Politie én de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is het binnenkort namelijk gewoon keihard einde oefening. Geen vuurwerk meer voor jou en mij; mogelijk alleen nog voor gemeenten zelf, bij het Stadhuis.
Peije de Meij van de Nationale Politie zegt vandaag heel duidelijk in De Telegraaf hoe hij en zijn vrienden erover denken. "Er zijn nu twee problemen. We hebben een lappendeken aan zones waar wel of niet vuurwerk mag worden afgestoken, en het vraagt gewoon te veel van de politie." Volgens De Meij is het goede nieuws (vanuit het perspectief van de politie dus) dat er steeds meer "politiek draagvlak" is voor een algeheel verbod.
VNG denkt daar net zo over. Oh ja, zeggen de gemeenten, ze hebben heus wel iets van waardering en begrip voor "het sentiment in de samenleving, met inwoners die een verlies van vrijheden hebben ervaren," hoor. Alleen, tja, die "vrijheden," "rechten," en "plezier" wegen volgens de VNG niet meer op tegen "de schade" van vuurwerk.
Wij gewóne mensen vinden weliswaar dat dit wél zo is, maar zij bovenonsgestelden vinden dat niet. Wij kunnen wel denken dat wíj́ de samenleving zijn, met elkaar, maar die elitaire woke-wannabe dictatortjes weten hoe het écht gaat in de wereld. Zíj bepalen wat er gebeurt - en zíj bepalen vóór ons welke vrijheden wel en niet opwegen tegen welke "schade."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pál voor onze waarden én onze tradities. Wat de elites ons land en volk aandoen is ónacceptabel. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons, elke dag weer, te strijden voor al het mooie dat ons óns maakt!
Het is altijd de ziekte geweest van bureaucraten dat ze zoveel mogelijk willen verbieden - maar lange tijd gold dat niet voor tradities. Zij begrepen namelijk dat tradities het volk een volk maken én houden... en dat, als het volk uit elkaar valt, zij uiteindelijk ook niets meer over hebben. En trouwens, zij hielden in het verleden vaak nog enigszins van hun land en volk.
Tegenwoordig is alles anders. De huidige elites en bureaucraten haten alles aan ons land en volk. Onze cultuur, onze tradities, onze traditionele religie, onze huidskleur, zelfs. En dus doen ze er álles aan om dat wat ons óns maakt te vernietigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten