WhatsApp Image 2022 04 25 at 44517 PM

Nederpop icoon Henny Vrienten (73) overleden

Binnenlandapr 25 2022, 16:52
Nederland is vanmiddag opgeschrikt met verdrietig nieuws. De zanger en songwriter Henny Vrienten is op 73 jarige leeftijd overleden. Vrienten was al een geruime tijd ziek.
Veel generaties zijn opgegroeid met Doe Maar. Veel mensen hebben genoten van deze popgroep en van de nummers Henny Vrienten en Ernst Jansz. Onder links en rechts was Doe Maar geliefd. Doe Maar heeft twee succesvolle periodes gekend begin jaren '80 en in 2000. In 2000 besloot Henny Vrienten met zijn Doe Maar weer te gaan toeren. Daardoor hebben de generaties geboren in de jaren '80 en erna de popgroep goed leren kennen.
Iedereen kent deze nummers, Sinds 1 Dag Of 2 (32 jaar), Is Dit Alles en Smoorverliefd. De Bom heeft door de oorlog in Oekraïne een revival gemaakt. Helemaal nadat Poetin het westen bedreigt met nucleaire wapens. Doe Maar was van plan om in de herfst van 2021 te beginnen aan een afscheidstournee, maar vanwege de ziekte van Vrienten werd deze gecanceld. Vrienten maakte ook deel uit van het trio Vreemde Kostgangers. Een groep bestaande uit George Kooijmans en Boudewijn de Groot. Vrienten heeft daarnaast ook een goede samenwerking gekend met Herman Brood met het nummer Als Je Wint.
Henny Vrienten heeft ook naam gemaakt als songwriter. Hij heeft veel soundtracks gemaakt voor tientallen films en documentaires. Vrienten schreef ook muziek voor films en televisieprogramma's waaronder Left Luggage, Abeltje, De ontdekking van de hemel, Het Klokhuis en Sesamstraat. Ook werkte hij mee aan de musical Petticoat. Voor de musicalversie van Ciske de Rat. Vrienten zijn laatste klus was De Koning van Amsterdam, die later dit jaar in première zal gaan. 
Henny Vrienten bedankt voor je mooie nummers. Nederland blijft de komende decennia van je muziek genieten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten