shutterstock 2175313451

NOS Teletekst framed er weer op los; Verdraait hooliganisme met antisemitisme, zet hiermee mensen op een dwaalspoor

Binnenlandfeb 08 2023, 18:00
De NOS vliegt af en toe flink uit de bocht. Vandaag was het weer eens zover toen men op NOS Teletekst schreef dat antisemitisme in de schoolklas vooral plaatsvindt bij jongens met een westerse achtergrond. Iedereen met gezond verstand weet dat hier niet om antisemitisme gaat maar om hooliganisme.

Wat een smerige framing van @NOS. Het gaat bij voetbal, hoe stompzinnig ook, niet om antisemitisme, maar om hooliganisme tegen Ajax. Blanke hooligans onder de scholieren hebben geen idee wat een Jood is, moslimscholieren weten het precies. Hun Jodenhaat wordt dagelijks gevoed.

Elise de Windt
Elise de Windt
@EdWres

"Het zijn met name jongens met een westerse achtergrond die eraan meedoen" 😂😂😂😂😂😂🥳 De leugens, de valse leugens! nos.nl/ttapp

Image
186
Reply
Het PVV Tweede Kamerlid Harm Beertema viel hierover en twittert daar het volgende over: ''Wat een smerige framing van de NOS. Het gaat bij voetbal, hoe stompzinnig ook, niet om antisemitisme, maar om hooliganisme tegen Ajax. Blanke hooligans onder de scholieren hebben geen idee wat een Jood is, moslimscholieren weten het precies. Hun Jodenhaat wordt dagelijks gevoed.''
Het meest bizarre is nog wel dat de NOS het op haar eigen website het wel nuanceert. Op site van de NOS valt er het volgende te lezen: Antisemitisch gescheld en geschreeuw op scholen komt volgens de docenten het vaakst voor in relatie met het betaalde voetbal. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de supporters van Ajax de geuzennaam 'Joden' voeren. Vooral leerlingen met een westerse achtergrond maken zich schuldig aan dit soort beledigingen aan het adres van Joden.
De stelling van Beertema is waar de NOS doet aan framing. De NOS weet ook dondersgoed dat vooral Marokkanen en Turken antisemitische uitspraken doen in de klaslokalen en schrijft daar het volgende over: Maar ook de spanningen in het Midden-Oosten vormen een belangrijke voedingsbodem voor antisemitische uitingen. Verantwoordelijk voor dat soort uitingen zijn vaker Nederlands-Marokkaanse of Nederlands-Turkse scholieren.
De enige vraag die wij ons zelf kunnen stellen doet de NOS dit uit domheid of pure slechtheid? Bij de NOS weten ze ook wel dat de meeste Nederlanders nooit verder zullen lezen dan de berichtgeving op Teletekst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten