shutterstock 1250103421

Och wat sneu! Basisschoolleraar Rick hartstikke verdrietig: Hij mocht niet álle leerlingen indoctrineren op Paarse Vrijdag

Binnenlanddec 10 2022, 11:30
Op Twitter is een tweet viraal gegaan van een mevrouw die een berichtje heeft gekregen van haar 'vriend' Rick. Rick is basisschoolleraar en wilde 'Paarse Vrijdag' gebruiken om leerlingen even lekker te indoctrineren met de LHBTIQ-ideologie. Maar heel veel ouders dachten daar heel anders over. Zij hielden hun kids thuis. En dat vindt Rick heel verdrietig.
Rick, de basisschoolleraar, was verdrietig toen hij hoorde dat veel ouders hun kinderen thuis hielden voor de Paarse Vrijdag-lobbydag voor homo's. Hij vond het belachelijk dat ouders hun kinderen zouden willen beschermen tegen wat hij ongetwijfeld ziet als 'de boodschap van acceptatie en liefde.'
Rick dacht ongetwijfeld dat hij een standpunt in zou nemen voor de homo-gemeenschap en tegen 'homofobie.' Alleen is hij er nu dus achter gekomen dat er - niet schrikken! - ouders zijn met heel andere ideeën. Christelijke ouders, bijvoorbeeld. Maar al helemaal: moslimouders. Die zijn gelovig en baseren hun denkbeelden op hun religie. Ja, dat werkt echt zo.
Het is belachelijk dat Rick denkt dat hij de enige is die weet wat het beste is voor de kinderen in zijn klas. Hij negeert duidelijk de zorgen en de waarden van de ouders en probeert in plaats daarvan zijn eigen politieke agenda op te dringen.
Misschien moet er op school ook eens een "diversiteitsdag" komen waarin niet-atheïstische en niet-postmodernistische ideeën wat aandacht krijgen. Want het zal alle D66'ers van ons land verbazen, maar héél veel - met name gelovige! - Nederlanders delen hun postmodernistische, atheïstische waarden niet.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
En dan nog iets: waar haalt een basisschoolleraar eigenlijk de euvele moed vandaan om dit soort onderwerpen te bespreken met onze kinderen? Die kids zijn nog niet eens 12 jaar oud! Waarom voelt hij - en waarom voelen al zijn D66-medestanders - zich geroepen om over seks te praten met wat alleen maar 'kleine kinderen' genoemd kan worden? 
Áls daar al iets over besproken wordt met kinderen van die leeftijd, dan dient dat te gebeuren in een veilige omgeving. Dat wil zeggen: thuis. Niet op school met 'docenten' die de ouders maar nauwelijks kennen en die ze dus ook niet kunnen vertrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten