Pats! Ali B. hoort 3 jaar (!) tegen zich eisen door OM: "Zijn modus operandi was altijd hetzelfde"

Binnenlandjun 14, 15:00
Vandaag is een buitengewoon vervelende dag voor rapper Ali B. De Marokkaanse-Nederlander heeft zojuist namelijk gehoord dat het Openbaar Ministerie wil dat hij maar liefst drie jaar gaat brommen. Met goed gedrag kan daar dan nog wat af, maar het is echt de bedoeling dat hij in het gevang verdwijnt. In ieder geval voor twee jaar.
Volgens het OM is bewezen (het OM is in dat opzicht logischerwijze een beetje bevooroordeeld) dat Ali B. zich schuldig heeft gemaakt aan vier strafbare feiten met drie verschillende dames. Twee keer verkrachting, twee keer aanranding. Vanwege de omstandigheden van de zaak zegt de aanklager dat alleen een voor Nederlandse maatstaven flinke straf volstaat. Te weten drie jaar.
"Uit het dossier komt het beeld naar voren van een dominant en manipulatief persoon, die geen nee accepteert," aldus de aanklaagster (ja, de rechter is niet alleen een vrouw, maar de Officier van Justitie ook. Het mag niet hardop gezegd worden, maar de kans dat dit in zijn voordeel werkt is natuurlijk minimaal).
En dat is nog niet eens alles. Want, zegt de aanklaagster, Ali B. lijkt ook totaal nergens spijt van te hebben. "Er is geen enkele sprake van wroeging. Hij is alleen maar bezig met zijn eigen hachje te redden," aldus de Officier van Justitie.
Indien hij schuldig is, is dat inderdaad zeer kwalijk. Maar Ali B. zal daar tegenin brengen dat hij onschuldig is en dat hij, gezien die situatie, logischerwijze nogal wat wroeging voelt. Je zult maar onterecht van dit soort vreselijke misdrijven beschuldigd worden. Welke gek staat dan heel vriendelijk de aanklaagster en de rechter te woord? 
Ali Bouali's team laat het er natuurlijk niet bij zitten. Op deze laatste zittingsdag heeft de verdediging hard uitgehaald naar de 'slachtoffers' in de zaak. "De verklaringen van Ellen ten Damme zijn in strijd met de waarheid," aldus advocaat Bart Swier. Zelf zei Ali B. al tegen de pers dat hij vol vertrouwen is dat hij werkelijk gelooft dat hem niets zal overkomen. Apart. Want de Officieren citeerden voor de goede orde ook even Ali's eigen vrouw. Die noemde hem "een pathologische leugenaar."
Blijkbaar is dat Ali ontschoten.
Hoe dan ook, tijdens de zitting liet het OM weten vandaag geen reden te hebben om te twijfelen aan de verklaringen van Ellen, slachtoffer Naomi, en zangeres Jill Helena. Sterker nog, zegt de aanklaagster, die vrouwen hebben niet alleen geen reden om over Ali te klagen, het zorgt zelfs voor problemen voor ze.
Natuurlijk is dat wat gek. De aanklaagster kan helemaal niet weten of de vrouwen in kwestie geen andere redenen kunnen hebben. Aandacht. Geld (als hij veroordeeld wordt kunnen ze hem privaat ook pakken). Een gevoel van avontuur. Noem het maar op. Het kan heel goed zijn dat Ali B. schuldig is. Maar de idee dat je geen enkele reden kan verzinnen voor leugens over hem is natuurlijk totaal geschift.

Verdediging sloopt slachtoffers

Swier is vandaag hard achter de vrouwen aangegaan. Naomi's verklaring wordt "bizar" genoemd, omdat haar verhaal steeds zou veranderen. Getuigen die gezien zouden moeten hebben wat er gebeurde, zoals Ronnie Flex, zeggen dat alles aan hen is ontgaan. En dan is er ook nog het feit dat Naomi tegen verschillende vrienden verschillende verhalen heeft opgehangen. Totaal niet geloofwaardig, aldus Swier.
Ook zei Swier - terecht trouwens - dat we ervoor moeten waken om elke vrouw die iets roept over seksueel misbruik "heilig te verklaren en blindelings te geloven." Uit onderzoek blijkt dat in de VS tenminste 5% van de aangiften van verkrachting helemaal vals is (ik heb een veel hoger percentage gehoord trouwens, maar goed, laat het 5%) zijn. "Het kan niet zo zijn dat wordt geconcludeerd dat een vouw geen reden heeft om een valse aangifte te doen, en dat haar verhaal dús wel waar moet zijn," zei Swier.
Wat je er ook van denkt, het moge duidelijk zijn dat dit een heel spannende paar weken worden voor Ali B en de vermeende slachtoffers. Het is nu wachten op de mening van de rechters. Achten die het bewezen dat Ali B. schuldig is? Of vinden die dat de verhalen van de vrouwen toch te vaak van elkaar afwijken, en dat er verder ook te weinig - of zelfs helemaal geen - ondersteunend bewijs is? In hoeverre tillen ze aan de verklaringen van de vrouwen?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Feitelijk weet natuurlijk niemand (nog niet, tenminste) wat er echt gebeurd is. Het is aan de rechters om tot een conclusie te komen. Daarbij is het opmerkelijk dat er slechts 3 jaar onvoorwaardelijk tegen hem geëist wordt. Ja, dat is slechts. Het gaat immers om 2 verkrachtingen en 2 aanrandingen. Is 1 verkrachting dan maar 1 jaar cel waard in ons land? Want de twee aanrandingen zullen vast neerkomen op twee keer zes maanden. Dan houd je nog twee jaar over, voor twee verkrachtingen. 
Conclusie, of je nou gelooft dat Ali B. schuldig is of onschuldig: een eis van 3 jaar is heel laag. Bij Roddelpraat voorspelde Jan Roos eerder dat hij 9 jaar zou krijgen. Minimaal. Nou, dat zag hij helemaal verkeerd. Dit is immers Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten